Læsetid: 3 min.

Erdogans bedste våben mod Trump er anti-amerikanisme

USA's præsident Donald Trump er kompromisløs i sagen om den amerikanske præst, der tilbageholdes af de tyrkiske myndigheder. I Ankara kritiserer de Trumps udseende i stedet for at tale om, hvordan man undgår en kommende recession
»Erdogan ønskede ikke en konflikt med USA, men nu har han tænkt sig at bruge den. Erdogan kan forme den indenrigspolitiske diskurs, fordi han kontrollerer 90 procent af medierne,« siger Captagay til AFP.

»Erdogan ønskede ikke en konflikt med USA, men nu har han tænkt sig at bruge den. Erdogan kan forme den indenrigspolitiske diskurs, fordi han kontrollerer 90 procent af medierne,« siger Captagay til AFP.

Mustafa Kaya

24. august 2018

ISTANBUL – Præsident Erdogan bruger krisen med USA til sin egen fordel ved at anklage eksterne fjender for at føre økonomisk krig mod Tyrkiet. Tyrkiet-ekspert Soner Captagay fra tænketanken Washington Institute siger, at Erdogan har haft nemt ved at udpege USA som fjenden:

»Erdogan ønskede ikke en konflikt med USA, men nu har han tænkt sig at bruge den. Erdogan kan forme den indenrigspolitiske diskurs, fordi han kontrollerer 90 procent af medierne,« siger Captagay til AFP.

Anti-amerikanismen i det tyrkiske samfund er blevet stærkere over årene. En meningsmåling udført af Center for American Progress fra begyndelsen af 2018 viste, at 83 procent af tyrkerne havde en negativ indstilling til USA.

I sidste uge opfordrede præsident Erdogan tyrkerne til at boykotte amerikansk elektronik, herunder Apple. På de sociale medier gik tyrkerne straks i gang med enten at smadre deres iPhones eller erstatte dem med Samsungtelefoner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Touhami Bennour

Det er ikke antiamerikanisme, men hver ved måske Trump er han ikke mere i det hvide hus om 2 år. I så fald er Erdogan der vandt. Trump fører de samme sanktioner mod fransk og Tysk firmaer. Den Amerikansk Imperium er en realitet for alle, for hele verden.