Læsetid: 2 min.

For første gang i 21 år skal DR Congos præsident ikke hedde Kabila

Valgfristen er gået to år over tid, men der har simpelthen ikke været råd til at afholde valg, forklarede præsident for den Demokratiske Republik Congo, Joseph Kabila, sidste år. Nu har han meddelt, at han træder tilbage
Blandt oppositionens favoritter er Jean-Pierre Bemba, som i 2016 blev den første person i historien til at blive dømt for seksuelle krigsforbrydelser af Den Internationale Straffedomstol. Men i juni i år blev dommen omstødt og Bemba frifundet.

Blandt oppositionens favoritter er Jean-Pierre Bemba, som i 2016 blev den første person i historien til at blive dømt for seksuelle krigsforbrydelser af Den Internationale Straffedomstol. Men i juni i år blev dommen omstødt og Bemba frifundet.

Michael Kooren

11. august 2018

For første gang i syv år ser det nu ud til, at indbyggerne i den Demokratiske Republik Congo skal til valg. Det stod endelig klart, efter den nuværende præsident Joseph Kabila i denne uge meddelte, at han træder tilbage. I henhold til den congolesiske forfatning skulle valget have fundet sted i 2016, men præsidenten nægtede at træde tilbage og undskyldte sig i 2017 med, at landet ikke havde råd til at afholde valg.

Joseph Kabila har siddet på magten, siden hans far blev myrdet i 2001. Laurent Kabila kom selv til magten i 1997 efter at have stået i spidsen for et oprør. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu