Læsetid: 6 min.

’Folkets fjender’ svarer præsident Trump

Donald Trump har ikke holdt sig tilbage med kritik af medierne, som han har kaldt »folkets fjende« og »ulækre fake news«. Torsdag svarede de amerikanske medier igen – i samlet flok. På opfordring fra The Boston Globe skrev mere end 350 amerikanske aviser ledere om præsidentens krig mod medierne. Alt fra små lokalsprøjter til tunge nationale dagblade udgav hver en tekst, men med det samme udgangspunkt: At medierne ikke er folkets fjende. Information bringer her et udpluk fra de mange ledere
Mere end 350 amerikanske aviser har siden torsdag skrevet ledere om Donald Trumps krig mod medierne, efter The Boston Globe opfordrede til aktion på avisens forside.

Mere end 350 amerikanske aviser har siden torsdag skrevet ledere om Donald Trumps krig mod medierne, efter The Boston Globe opfordrede til aktion på avisens forside.

Brian Snyder

17. august 2018

»Vi er ikke adskilt fra offentligheden. Vi er offentligheden. Vi bor og arbejder og holder fri i Topeka og de omkringliggende egne. Vi går på restauranter og sender vores børn i skole. Vi kører på de samme veje, vi går til de samme læger. Vi er ikke folkets fjende. Vi er folket.«

– Topeka Capital-Journal, Kansas

»Det kan være frustrerende at skulle forklare, at vi ikke bliver til falske nyheder, når vi trykker ubelejlige sandheder, men at være journalist er ikke en popularitetskonkurrence. Det eneste, vi kan gøre, er at fortsætte med at rapportere.«

– New York Post, New York

»Journalister forsøger at gøre deres job. Vi forsøger ikke at rive nationen fra hinanden. Vi forsøger at styrke den. For vi tror på grundprincippet i konstitutionen – at vores nation er stærkere, hvis borgerne er informeret.«

– The Mercury News, Californien

»Folkets – og demokratiets – sande fjender er dem, der forsøger at kvæle sandheden ved at dæmonisere budbringeren. Svaret på det må ikke være tavshed.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Vores ejere og vores annoncører havde penge i militær-industrien omkring årtusindeskiftet. så vi fyldte vores studier med ex-generaler, der fortalte vores publikum at Afghanistan og Irak havde WMD og al-qaeda-relationer. Selvfølgelig var det løgn, men både vores ejere og annoncører tjente rigtig mange penge"

- MSNBC, New York

Vi har stort set genansat alle vores Neo-cons fra 9/11-tiden. Vi måtte sætte dem lidt på køl, da befolkningen fandt ud af, at alt de havde sagt var løgn. Men nu er de altså tilbage!

- Washington Post, Washington

Eva Schwanenflügel, Torben K L Jensen, Per Torbensen, Ejvind Larsen, Peter Tagesen og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar
Lars Steffensen

Man kan selvfølgelig mene at det var svært skameligt at diverse menings-målere ikke kunne få øje på Trumps chancer for at vinde valget. Eller at medierne ikke havde en selvstændig alternativ mening om den sag. Men det som er virkelig skameligt er at medierne over en længere årrække har dækket mindre og mindre af de emner, sager og samfundforhold, der optager den almindelige amerikaner.

Er det specielt demokratisk at hævde at et flertal af vælger-befolkningen ikke bør repræsenteres i mediernes dækning?

Per Torbensen, Kim Bang Sørensen og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar

"Her på CNN fandt vi ud af, at det ene N står vist nok for News. Så vi udviklede et nyt projekt. Der går ud på at Wolf Blitzer får 30.000 $ om dagen. Så kommer det kun neoliberalt bullcrab ud hans mund. I år han han derfor gennemgået alle Trumps tweets, og ikke en eneste gang fortalt om den amerikanske fattigdom, faldende realløn, fagforeninger eller konsekvenserne af fracking....og så lavede vi en selvhøjtidelig, men misvisende video om et æble, haha"

- CNN, Atlanta

Eva Schwanenflügel, Torben K L Jensen, Per Torbensen, Kim Bang Sørensen og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar