Læsetid: 5 min.

Frankrigs mest populære minister siger op i direkte radio, så nu ligner Macron pludselig en avokado

Hverken præsident Macron eller Nicolas Hulots egen kone havde fået noget at vide, før den franske omstillingsminister sagde op i direkte radio. Måske er han en kujon, der ikke vil have skidt på hænderne. Eller også beviser hans afgang, at hele det politiske system skal laves om, hvis man skal lave grøn omstilling. Uanset hvad er det et kæmpe problem for Macron, der nu sammenlignes med en avokado: meget grøn uden på, men kun lysegrøn indeni
Macron bliver beskyldt for at være en avokado: meget grøn uden på, men kun lysegrøn indeni, og det var netop med argumentet om manglende grøn omstilling, at Nicolas Hulot forlod regeringen mandag.

Macron bliver beskyldt for at være en avokado: meget grøn uden på, men kun lysegrøn indeni, og det var netop med argumentet om manglende grøn omstilling, at Nicolas Hulot forlod regeringen mandag.

Stephane Mahe

31. august 2018

Da han satte sig til rette i radiostudiet på en af Frankrigs store morgenradioer, havde han ikke sagt noget til nogen – hverken til sine rådgivere, til sin chef eller til sin kone. Det hele skete live.

»Jeg vil ikke lyve for mig selv mere,« sagde Nicolas Hulot, der var minister for økologisk omstilling og solidaritet, mens hans boss, Emmanuel Macron, sad i et fly på vej mod København.

»Jeg vil ikke lade, som om min tilstedeværelse i regeringen betyder, at vi er på rette vej. Derfor tager jeg beslutningen om at forlade regeringen.«

Det var en bombe.

Det er svært at overdrive, hvor kendt og populær Nicolas Hulot er i Frankrig. I årevis beværtede han tv-naturprogrammet Ushuaïa, hvor han i bedste Troels Kløvedal-stil rejste kloden rundt og bragte natur og eksotisk kultur ind i de små stuer: Han dykkede i Caribien, sejlede kano med Amazon-indianere og fløj svævefly i Andesbjergene.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Torben K L Jensen
 • Curt Sørensen
 • Dina Hald
 • Ejvind Larsen
 • Katrine Damm
 • Palle Yndal-Olsen
 • Hans Larsen
 • Eva Schwanenflügel
 • Trond Meiring
Torben K L Jensen, Curt Sørensen, Dina Hald, Ejvind Larsen, Katrine Damm, Palle Yndal-Olsen, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel og Trond Meiring anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jørgen Wind-Willassen

Hulot er nok blot en af de mange økologi fantaster der er ramt af magtens åg.
Drømmene er store, men når virkeligheden rammer så brister drømmene.
Energien skal f.eks. komme et sted fra. Udfasning af franske kernekraftværker er jo ikke lige det der gavner CO-2 udledningen. Men når religiøs miljøtænkning definerer politiken, går det jo galt.
Oversæt selv til danske forhold.

Thorkil Søe, Bo Carlsen, Arne Thomsen, Per Torbensen og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar
Jan Skovgaard Jensen

Det tog den danske presse en EU-jubeloptimist for at finde deres superstar. Macron var pludselig løsning på alle problemer. EU var ikke et udtjent bombet lokum som alle lagde afstand til. Men en klima-progressiv, lækker forening, der godt nok udarbejdede handelsaftaler, som potentielt sender alle varer jorden rundt 2 gange og således er skyld i klimaproblemet, men også indeholder muligheder for skatte-unddragelse som har gjort, at snart er det kun eén person som ejer det samme som halvdelen af jordens befolkning.

Nu er den danske presse vel også snart de sidste som synes Macron er en superstar. Og de allersidste, skoleveninderne Marlene Wind og Frk. Friis.

ingemaje lange, Bettina Jensen, Trond Meiring, Flemming Berger, Bo Carlsen, Torben K L Jensen, Palle Yndal-Olsen og Henrik Peter Bentzen anbefalede denne kommentar
Morten Hillgaard

"Drømmene er store, men når virkeligheden rammer så brister drømmene"
Virkeligheden er altså lobbyisternes bagmænd inden for økonomi og hvad heraf følger af menneskelige handlinger. Handlinger som ligger langt uden for den balance, som har gjort det levende liv muligt, herunder os selv på denne klode, fx på nuværende tidspunkt at igangsætte en klimamæssig ubalance.

Det er klodens nøjagtige placering i solsystemet, som har tilført netop så megen energi, at livet ikke bare er opstået men også har udviklet sig, dvs. har optaget og afgivet netop så mange grundstoffer, således at vi mennesker eksisterer.

Denne udvikling kan vel ikke fra starten have været en given ting - og heller ikke være en given ting i fremtiden. Og dette burde være læren.

Bettina Jensen, Trond Meiring, Steffen Gliese, Flemming Berger og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Jeg håber det kan få Franskmændene til at vågne op og gå på gaderne! Lobbyister skal ved lov forbydes adgang til folketinget. Ingen partier må modtage penge fra nogen som helst ved lov. Det hele er jo fuldkommen forrykt. Vi mennesker har intet at skulle have sagt. Vi er indoktrineret til at tro vi lever i et demokrati, men vi har bare ingen indflydelse.

Dina Hald, Britta Hansen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Tænker lige på hvor meget Obama og Macron ligner hinanden - begge veltalende blålys.

Bettina Jensen, Trond Meiring, Flemming Berger, Jens Falkenberg, Michael Friis, Palle Yndal-Olsen og Jan Skovgaard Jensen anbefalede denne kommentar

@ Henrik Olsen
”Jeg håber det kan få Franskmændene til at vågne op og gå på gaderne!”
Det gør jeg også, Henrik Olsen, - og gid også danskerne ville vågne op og gå på gaderne!

En dansk parallel til det franske eksempel om jagtlobbyens tilstedeværelse i magtens centrum gælder naturligvis også for Danmark, hvor f.eks. VFR (Vildtforvaltnigsrådet) – som rådgiver danske politikere i forvaltningen af alle vilde dyr, fugle, fisk i DK – er overrepræsenteret med jægere og personer med jagtlige interesser og ditto veneration. Jagtkritiske stemmer findes der så godt som ingen af. Derfor forvaltes danske vilde dyr primært i jægernes interesse. Som jagtobjekter. Meget desværre.