Læsetid: 4 min.

Da en fremmed mand piftede efter 22-årige Marie på gaden, sagde hun ’hold kæft’. Så slog han hende i hovedet

Da en ung kvinde sagde fra over for sexchikane på gaden i Paris, fik hun et slag i hovedet. Nu er videoen af overfaldet gået viralt. Samtidig har Macrons ligestillingsminister fået en lov igennem parlamentet, der gør det ulovligt at fløjte efter kvinder på gaderne. Det skal stoppe den udbredte sexchikane i de franske byen. Men virker det?
Det blev fanget på overvågningskamera, da en kvinde (i rødt yderst til venstre) blev slået i hovedet af en mand, fordi hun svarede igen, da han udsatte hende for sexchikane.

Det blev fanget på overvågningskamera, da en kvinde (i rødt yderst til venstre) blev slået i hovedet af en mand, fordi hun svarede igen, da han udsatte hende for sexchikane.

6. august 2018

Det var en stille sommeraften i den nordøstlige Paris, og den 22-årige artitektstuderende Marie Laguerre var sådan set bare på vej hjem fra arbejde, da hun passerede en mand på gaden i sort T-shit og med jakken slynget over skulderen.

»Han lavede lyde med seksuelle konnotationer,« har Marie Laguerre fortalt til Sky News. »Viste sin tunge, fløjtede og lavede dyrelyde.«

Hun gik forbi ham, mens hun mumlede for sig selv: »Hold kæft«.

Det var nemlig ikke første gang den dag, at en mand havde gjort tilnærmelser til hende på gaden, uden at hun ønskede det. Ja, det er faktisk noget, der sker for hende hele tiden, har hun fortalt.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Frede Jørgensen
  • David Zennaro
Eva Schwanenflügel, Frede Jørgensen og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

jens peter hansen

For præcis 25 år siden var jeg med en klasse i Frankrig. Der var børn fra mange forskellige lande også fra Sverige. Lærerne havde en afskedsfrokost og en repræsentant fra hvert land holdt en lille tale . Jeg om taknemmeligheden for det fantastiske franske køkken. Fra Sverige var der en kvindelig lærer på min egen alder, lige omkring de halvtreds. Hun sagde af franskmændende havde forandret sig. Når hun femogtyve år tidligere gik på gaden i Paris var der en fløjten og piften så hun næste ikke kunne få ørenlyd. Når hun tog den på stop fik hun det ene frække tilbud efter det andet, men nu, altså 1993, var der ikke én der på den måde gave deres begejstring til kende. Jeg syntes/synes talen var morsom, selvironisk og elegant. I dag kunne den næppe holdes uden uden at der ville være piften og hujen af helt andre grunde. Jo det var sgu sjovere i forne tider.

Min veninde og jeg havde været på arbejdsljr i Serbien. Den blev afbrudt af jordskælvet i Skopje, og vi vendte - i uniform - tilbage til Beograd. På gaden tog en fræk bonde med høtyv min veninde på brystet, hvorefter jeg sendte ham en spytklat i ansigtet. Hold da op - manden efter os med høtyven parat til at hugge os i kødet. Heldigvis løb vi stærkere end det frække fjols, ellers ,,, nå, nu er manden nok beskæftiget med sit afdansningsbal, ellers kom Metoo jo nok efter personen ... den slags episoder var sandelig heller ikke sjældne dengang!

Det er absurd at sidestille dette med den danske "burkalov"! I modsætning til til det danske makværk kriminaliserer den franske lov jo faktisk den forkastelige handling - at chikanere kvinderne. Den danske lov er tåbelig, skadelig og udemokratisk, og de tåbelige folketingspolitikere kunne overveje om ikke man skulle gøre som i frankrig - kriminalisere det forkerte.

Touhami Bennour

Jeg har en fornemmelse at mange af den nuverende generation af piger, dem der går på gaden med skørt og barbenet, sagner skørte jægere til deres mødre. Jeg tror der kommer igen på en eller måde.

David Joelsen

Jeg håber at man finder frem til tossen og får straffet vedkommende. Sådan en opførsel er lige til at ruske træmmer efter.

Eller staffer ham med 15 afsnit af Lykkehjulet, så kan han lære kan han!