Læsetid: 2 min.

Fup eller fremmed magt: Hvem stod bag Venezuelas ’droneangreb’?

Præsident Maduro giver en international højrekonspiration med Colombias præsident i spidsen skylden. Iagttagere er skeptiske
Venezuelas præsident, Nicolas Maduro, holdt tale den 4. august og undslap et attentatforsøg. Angiveligt fløj to droner med sprængladninger mod præsidenten under talen. 

Venezuelas præsident, Nicolas Maduro, holdt tale den 4. august og undslap et attentatforsøg. Angiveligt fløj to droner med sprængladninger mod præsidenten under talen. 

Ritzau Scanpix

7. august 2018

Venezuelas præsident, Nicolás Maduro, overlevede lørdag et tilsyneladende – og i givet fald dristigt – attentatforsøg. Ifølge venezuelanske statsmedier fløj to droner med sprængladninger imod præsidenten, da han talte foran en militærparade i Caracas.

Nu spørger mange: Hvem kan have stået bag?

Ifølge Maduro selv var der tale om et internationalt komplot af højreorienterede kræfter. Han hævder, at Colombias præsident, Juan Manuel Santos, stod bag angrebet i alliance med et netværk af konspiratorer og finansfolk med base i Florida. Han hævdede også, at en gruppe bestilte lejemordere allerede var pågrebet.

Maduro, hvis land befinder sig i økonomisk og politisk tumult med en inflationsrate, der vurderes at nå op på en million procent i år, har længe anklaget det internationale samfund for at føre økonomisk krig imod Venezuela.

Han raser bestandigt mod USA som »imperialister«, der er ude på at smadre Venezuelas socialistiske eksperiment og overtage dets olie – de venezuelanske oliereserver menes at være verdens største.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

Det er udenfor almindelig fatteevne, hvordan mennesker kan leve i et samfund med en inflationsrate på niveau med Venezuelas.

Jan Skovgaard Jensen

Lige til en sammenligning ml. fattige og rige lande:

Attentatforsøg og terrorangreb fører ofte til at der bliver strammet op i forhold til borgernes friheder. Det kender vi fra USA og Danmark, hvor diverse terrorpakker har gjort at bl.a. alle vores personlige digitale informationer bliver samlet op og gennemgået af myndighederne. Og det sjove er at vi får aldrig sat en prop i igen...

USA gav den lidt ekstra gas med droneangreb på egne borgere og FBI har været på steroider siden.

Så jo, forvent arrestationer og demonstrationsforbud i Venezuela....

Det er åbenlyst, at USA er interesseret i de enorme venezuelanske oliereserver. Historisk har de amerikanske olieselskaber haft fri adgang til at hente olie der nede. Samtidig arbejdede amerikanske efterretningstjenester sammen med det venezuelanske om at bekæmpe fagforeningsfolk og venstreorienterede.
Dengang var man ingenlunde kede af diktatorer.

Per Torbensen, Torben Lindegaard, Harald Strømberg og Trond Meiring anbefalede denne kommentar