Læsetid: 7 min.

Den grønne guldfeber: USA’s cannabisindustri har lært at spille efter kapitalismens regler

Siden Californien fra årsskiftet gjorde brugen af cannabis fuldt lovligt, er markedet boomet med et væld af nye produkter, der kan tilfredsstille de fleste behov: e-cigaretter, vingummibamser og marihuana, der kan gøre dig skæv – men produktiv. Nu kæmper milliardindustrien videre mod Washington for fuld lovliggørelse i hele USA
Cannabisindustrien boomer i USA. Ifølge en rapport fra BDS Analytics, der overvåger cannabisindustrien, brugte amerikanerne 54 milliarder kroner på lovlige cannabisprodukter i 2017. En stigning på 31 procent fra året før.

Cannabisindustrien boomer i USA. Ifølge en rapport fra BDS Analytics, der overvåger cannabisindustrien, brugte amerikanerne 54 milliarder kroner på lovlige cannabisprodukter i 2017. En stigning på 31 procent fra året før.

Jae C. Hong

6. august 2018

SAN FRANSISCO – Læreren beder de collegestuderende om at sætte sig og gøre klar til dagens eftermiddagstimer. De finder notesbøgerne frem og retter opmærksomheden mod podiet. Næste punkt på programmet er, hvordan man bedst kultiverer en cannabisplante.

De studerende på Oaksterdam University i San Fransisco er i gang med at tage en uddannelse i cannabis. 

»Jeg har en drøm om at starte min egen cannabisforretning, hvor jeg kan sælge marihuana. Uddannelsen vil forhåbentlig hjælpe mig til at opnå min drøm,« siger den studerende Megan Hedges i en af pauserne.

Der er cirka 25 elever til eftermiddagens forelæsning, hvor læreren blandt andet gennemgår beskæringsteknikker og brug af gødning for at få den optimale vækst af cannabisplanten.

»Vores elever kommer her, fordi vi er den mest seriøse læreanstalt inden for cannabisindustrien. Dermed får de den bedste start i branchen,« siger Dale Sky, leder af den lille privatejede cannabisskole, Oaksterdam University, der blandt andet tilbyder et fire måneder langt cannabisforløb.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Eva Schwanenflügel
 • Alvin Jensen
 • ingemaje lange
 • Jørn Andersen
 • Torben K L Jensen
 • Ervin Lazar
 • David Zennaro
 • Trond Meiring
Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, ingemaje lange, Jørn Andersen, Torben K L Jensen, Ervin Lazar, David Zennaro og Trond Meiring anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lars Bo Jensen

Håber at Danmark snart kommer med på vognen.
Hvis vi tror at staten kan stå for salget og der ligges for mange afgifter på, vil der stadig sælges illegal hash i Danmark. De priser politiet bruger, når de udregner gadeværdien af konfiskeret hash er urealistisk høje, det er kun turister der vil betale de priser.
Lad os nu bare få et frit marked med konkurrence, hvor de mange dygtige hampdyrkere, vi har herhjemme, kan åbne sin egen butik. Selvfølgelig med afgift og kontrol, men fri os for et systembolag for cannabis. Her kan selv højrefløjen vel forstå, at det ikke er nok at kontrollere 1% af virksomhederne.

Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen og Ervin Lazar anbefalede denne kommentar
Bettina Jensen

På samme måde som den seksuelle emancipation udviklede sig til porno i baglokalet, pisk og schäferhund, vil kapitalismen vulgarisere og indtrappe sin afhængighedsdannende kick ass-kultur og problemprovokerende profitpsykose i en legalisering af cannabis. Farverigt og forstemmende.

Bettina Jensen

En noget anderledes udvikling ville vi måske se, hvis det blev legalt at dyrke, forædle og/eller forarbejde marihuana til eget brug - og så ikke mere. Det ville være nok, for kreativiteten er, som det fremgår, naturligvis enorm og det ville formentligt, over tid, fremme en mindre misbrugsvillig brugerkultur, end kommercialiseringen, med dens misantropiske og fremmedgørende profitjagt, vil.

På den anden, tredje og fjerde side er det også betydeligt kontraproduktivt at opretholde et forbud mod at forhandle cannabis. Men hvis sagen er speget som en pølse kan det godt være at salami-løsninger er farbare, forudsat at de findes i samråd mellem befolkning og beslutningstagere.

Alvin Jensen, Trond Meiring og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Staten skal udarbejde licens-regler for dyrkning,udvikling,salg og beskatning af cannabis-produkter - på den måde kan man frigøre enorme ressourcer i Politi,retsvæsen og kriminalforsorgen (fængsler,uddannelse og mere vigtigt - en gældssanering til en god start) til gadebetjente,efterforskning af den omsiggribende økonomiske kriminalitet og afvikling af den enorme pukler i retssystemet der er kommet af den prioritering der kommer fra jagten på narko-kriminelle.

Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Jørn Andersen, Henrik Leffers, Trond Meiring og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Peter Tagesen

Da facebooksiden Viden om cannabis påstod, at cannabisolie kunne fjerne bumser i fjæset lo jeg (og prompte blev bannet fra siden da jeg spurgte ind til det). Der er åbenbart ikke den skavank, det ikke kan kurere...

Ja, USA gør det på den kapitalistiske måde. Kunne vi ikke prøve at legaliserer hash med brug af velfærdssamfundets karaktertræk?

Eva Schwanenflügel, Torben K L Jensen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar