Læsetid: 5 min.

Idlib: Oprørernes sidste bastion i Syrien står over for nært forestående Assad-offensiv

Efter Assad-regimets generobring af de sidste oprørskontrollerede områder i det sydlige Syrien er øjnene rettet mod Idlib-provinsen – den sidste bastion for oppositionen. Eksperter advarer mod en humanitær katastrofe, hvis regimet indleder offensiv
»Vi skal enten skubbe terroristerne tilbage til Tyrkiet, hvor de jo kom fra til at starte med, eller også skal vi dræbe dem,« sagde Assad i sidste uge om en mulig offensiv i Idlib-provinsen.

»Vi skal enten skubbe terroristerne tilbage til Tyrkiet, hvor de jo kom fra til at starte med, eller også skal vi dræbe dem,« sagde Assad i sidste uge om en mulig offensiv i Idlib-provinsen.

Ritzau Scanpix

4. august 2018

Helt frem til den syriske borgerkrigs udbrud i 2011 var Idlib blandt syrerne kendt som den ’glemte provins’; et håbløst, underudviklet og provinsielt sted, som unge syrere migrerede væk fra i håb om at kunne opfylde deres ambitioner andre steder.

Under borgerkrigen har provinsen imidlertid været det mest ’tiltrækkende’ sted i hele Syrien. Over halvdelen af provinsens nuværende indbyggere er internt fordrevne fra andre krigshærgede syriske byer. I 2011 havde Idlib 1,5 millioner indbyggere. I dag bor der mere end 2,5 millioner mennesker.

»Idlib har været skånet for krigen sammenlignet med andre steder i Syrien. Det har været et refugium for mange. Men nu snakker alle om regimets nært forestående offensiv. Alle går og frygter det værste. Hvis bare regimet kunne glemme os igen,« siger Omar Bassam, ansat på et hospital i Idlib, over telefonen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Oprørerne, frihedskæmperne eller blot modstanderne af styret i Syrien tabte borgerkrigen, - og det er jo set før i historien, så der er vel intet nyt i det.

Jeg er dødtræt af at høre hvad uidentificerede "eksperter" mener om noget som helst!

Touhami Bennour

Bachar Al Assad er den sidste Af en gammel epoke, han hører til Saddam Hussein og Kaddafi slags og epoke. Han var kun reddet af Russere, men for sent da de to andre (Saddam og Kaddafi) er væk. Derfor skal han ikke få lov at indtage "Idlib". hvis han fejler i Idlib, bliver en chance for arabere at begynde forfra næsten med klassisk politik "højre-venstre epoke". Assad epoke er hverken det eller dat, bare personkult og familiens politik.