Læsetid: 4 min.

Italien ser Kina som en del af svaret på Europas migrantkrise

EU diskuterer bedre fordeling af flygtninge og indsættelsen af militæret for at dæmme op for illegale migranter. Men på længere sigt er det i virkeligheden Kina, der er afgørende for at holde migranterne væk, lyder det fra Italien
Afrikanske migranter og flygtninge ankommer til den italienske havneby Catania. Italien vil have det øvrige EU til at tage en større del af presset fra de mange migranter, som søger mod Europa, og foreslår derfor, at man indfører en rotationsordning, så skibe med migranter og flygtninge ikke kun lægger til i italienske havne, som det nu er tilfældet, men også lægger til i eksempelvis franske havne.

Afrikanske migranter og flygtninge ankommer til den italienske havneby Catania. Italien vil have det øvrige EU til at tage en større del af presset fra de mange migranter, som søger mod Europa, og foreslår derfor, at man indfører en rotationsordning, så skibe med migranter og flygtninge ikke kun lægger til i italienske havne, som det nu er tilfældet, men også lægger til i eksempelvis franske havne.

Salvatore Cavalli

3. september 2018

Italiens nye højredrejede regering har strammet kursen gevaldigt for at få nedbragt antallet af flygtninge og migranter. Flygtningebåde forhindres i at anløbe italienske havne, nabolande presses til at tage imod et større antal migranter, og EU kritiseres skarpt for at have ladt Italien i stikken med alt for stor en byrde. Samtidig har Rom lovet at sende hundredtusindvis af migranter retur.

Mens regeringen, der kom til magten i begyndelsen af juni, satser på, at den linje kan mindske presset på Italien lige nu og her, så skal der andre midler til, hvis migrantstrømmen skal mindskes på den lange bane. Og her er Kina afgørende.

Det er udmeldingen fra regeringen, der håber, at den asiatiske gigant vil bruge sin store og voksende økonomiske muskel til at skabe vækst i Afrika, og dermed mindske unge afrikaneres motivation til at søge den økonomiske lykke nord for Middelhavet.

»Kina er Europas og Italiens største og måske eneste håb for at få stabiliseret den økonomiske situation i Afrika og dermed mindske migrantstrømmen,« siger Michele Geraci, departementschef i ministeriet for økonomisk udvikling i Rom.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Brøndum

Er der ingen grænser for hvad vi ikke kan klare selv i Europe? Skal vi også have Kina til at skrive vores forfatninger, parkeringsbøder og bagekonkurrencer i TV?

Henrik Brøndum

Er der ingen grænser for hvad vi ikke kan klare selv i Europe? Skal vi også have Kina til at skrive vores forfatninger, parkeringsbøder og bagekonkurrencer i TV?

Enig, Henrik Brøndum, det er for pinligt at nogen kan foreslå, at Kina med en per capita indkomst på under en fjerdel af det gennemsnitlige niveau i EU skal forestå moderiseringen af Afrika.

Torben K L Jensen

Kina - verdens andenstørste økonomi - har en 2025 plan der skal gøre Kina førende i A.I. og produktion af bæredygtige produkter som feks. el-biler (selvkørende) - Det italienerne taler om er deres store projekt "Belt and Road" eller den nye silkevej der bla. indeholder store infrastruktur-projekter (havne,jernbaner,veje og broer) i Afrika. Altså infrastruktur der danner grundlaget for egen produktion. I øvrigt gør kineserne bare det vesten har forsømt i årtier - give afrikanerne arbejde de kan leve af.
PS Kineserne stoler ikke på demokratier og korruption. sørgeligt nok.

Touhami Bennour

Hvad er en indvandre? Invandre behøver ikke indfødsret, det er dansker der gør til en betingelse for at blive akcepteret. Ingen har valgt sin nationalitet og man ved ikke hvordan man bliver det. Kina er flittig med at indgår kontrakter af alle slags ; for nyligt indgik kina kontrakt om produktion af biler med udlandet. De kontrakter skaber indvandre selvom de ikke behøver kinæsisk natinaliteten. Vi vil se fra hele verden mennesker der arbejder i kina, for et kinæsisk firma eller for egn firma. Marco polo, tror jeg han var italiener? Og der er mange muslimer i kina, rigtigt nok de er kinæser men alligevel.. Man kan overhovedet ikke forudsige hvordan indvandring bliver i Kina.