Læsetid: 5 min.

Migranter stormede hegn og holdt spansk politi på afstand ved at kaste sten og ’plastikbeholdere med ekskrementer’

I sidste uge stormede godt 800 unge afrikanere de høje hegn omkring den spanske enklave Ceuta i Afrika. Med hjemmelavede flammekastere, læsket kalk og afføring i plastikbeholdere holdt de politiet væk. 602 slap ind i Europa, hvor de løb lykkelige rundt i gaderne. Spanien har netop overhalet Italien som det land i Europa, der tager imod flest migranter. Alligevel har indvandrerdebatten ikke splittet landet. Men det kan være på vej
Enklavebyen Ceuta ligger som en spansk klat ved Middelhavet i det nordlige Marokko, og sammen med den anden enklave, Melilla, er det EU’s eneste landegrænse til Afrika. Her bliver Europas migrationsspørgsmål sat på spidsen.

Enklavebyen Ceuta ligger som en spansk klat ved Middelhavet i det nordlige Marokko, og sammen med den anden enklave, Melilla, er det EU’s eneste landegrænse til Afrika. Her bliver Europas migrationsspørgsmål sat på spidsen.

Reduan/Ritzau Scanpix

2. august 2018

Mens solen langsomt stod op over den spanske enklave Ceuta, greb forundrede lokale ud efter deres mobiltelefoner for at optage det sælsomme syn: Hundredvis af unge afrikanske mænd i bar overkrop løb jublende gennem gaderne. De sang og kastede håndtegn, lagde sig fladt på asfalten og kyssede jorden og råbte »Bosa! Bosa!« – frihed, frihed.

Enklavebyen Ceuta ligger som en underlig spansk klat ved Middelhavet i det nordlige Marokko, og sammen med den anden enklave, Melilla, er det EU’s eneste landegrænse til Afrika. Her bliver Europas migrationsspørgsmål sat på spidsen: Uden for det seks meter høje dobbelthegn med pigtråd, bevægelsessensorer, videokameraer og vagttårne har de unge afrikanere ingen rettigheder – men så snart de rør jorden på den anden side, er de beskyttet af konventioner og love, de får mad, husly og lægehjælp, og de får behandlet deres asylsag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Claus E. Petersen

"800 unge afrikanere"

Mit gæt er at samtlige var af hankøn, et mønster der går igen overalt hvor klanerne i Mellemøsten og Nordafrika sender deres unge mænd ud i verden for at skaffe penge og fordele til familien/klanen.

Godt 'gættet' Claus E. Petersen - der står 'mænd' op til flere gange i artiklen.

Eva Schwanenflügel, P Bagok, Hans Larsen og Anders Sørensen anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Det går jo ikke, man må samarbejde med de afrikanske stater, hvor de kommer fra, så de kan komme i gang med arbejde/ uddannelse osv. De skal hjem igen. Man skal tage mod kvoteflygtninge og syriske flygtninge, hvis de får ophold i et land I EU, men migranter, hvor sørgeligt det end er, må hjælpes, hvor de bor.

Thomas Poulsen

Det er problematisk, at Spanien ikke forsvarer deres og EUs ydre grænser. Det skal ikke være muligt med magt at komme ind i EU

Majbritt Nielsen

Hvorfor sender spanierne dem ikke tilbage?

Hvor skulle de sende dem hen og hvem vil modtage dem? Hvordan kan de vide hvor de kommer fra, når de ikke vil oplyse det?