Læsetid: 5 min.

Fremgangen til Sverigedemokraterne skyldes først og fremmest de gamle partiers tillidsbrud

Det indvandrerkritiske Sverigedemokraterna er den svenske valgkamps altdominerende parti og står til næsten en fordobling af stemmerne. Senest har partiet udsendt en omdiskuteret video om Socialdemokraternas historiske nazisympatier
De svenske socialdemokrater lader ikke en lejlighed gå fra sig til at beskylde de fremadstormende Sverigedemokraterna (SD) og formand Jimmie Åkesson (på billedet) for at være racistiske. Nu bruger SD så en velproduceret kampagnefilm om historiske nazisympatier blandt svenske sosser til at spørge: »Hvad med jer selv!?«

De svenske socialdemokrater lader ikke en lejlighed gå fra sig til at beskylde de fremadstormende Sverigedemokraterna (SD) og formand Jimmie Åkesson (på billedet) for at være racistiske. Nu bruger SD så en velproduceret kampagnefilm om historiske nazisympatier blandt svenske sosser til at spørge: »Hvad med jer selv!?«

Janerik Henriksson

7. august 2018

De svenske socialdemokrater har udviklet sig fra at være racebiologiske nazisympatisører til naive multikulturalister.

Det billede forsøger Sverigedemokraterna (SD) at tegne af de svenske sosser i en ny video, der handler om Socialdemokraternas såkaldt »mørke historie« i begyndelsen af forrige århundrede og er produceret af det SD-ejede magasin Samtiden.

Socialdemokraterna lader ikke en lejlighed gå fra sig til at beskylde de fremadstormende SD’ere for at være racistiske, og nu bruger det selvbevidste parti en velproduceret kampagnefilm offentliggjort i en intens valgkamp til at spørge:

»Hvad med jer selv!?«

Reaktionen er forargelse over hele linjen. Historikere taler om forfalskninger, og om at filmens pointer er taget ud af en sammenhæng, fordi mange i perioden op til Anden Verdenskrig var inspirerede af nazismen og racehygiejnisk praksis.

Videoen er blevet set af omkring 200.000 på YouTube, inden Google fjernede den med henvisning til, at den indeholdt billeder af nøgne børn, hvilket fik mange SD-støtter op i det røde felt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kim Folke Knudsen
  • Ervin Lazar
Kim Folke Knudsen og Ervin Lazar anbefalede denne artikel

Kommentarer

Børge Neiiendam

Statsfeminisme ! Fedt udtryk som nogle nok kløjes i - både i Sverige og herhjemme, hvis de skal være ærlige.

Det er ærligt talt vidunderligt, når kvinder blander sig og også sætter sig på politiske platforme. Det mandsdominerede samfund har godt af et kvalificeret feminint modspil. Men når det meste kommer til at handle om dikteret kønsneutral udfoldelse i skoler og børnehaver, og fjernelse af historiske udtryk i litteratur og medier, og dermed udstiller svage holdingsløse mænd, så har de Svenske kvinder formentlig sejret ad h...... til.

Philip B. Johnsen

Jeg holder uendeligt så meget af mit broderfolk i Sverige, mit broderland Sverige, der har beskyttet Danmark og danskere før og nu, som den stoebror man altid kan stole på, så sandheden skal frem i lyset om fascismen i vores lande.

Hvis man vil forstå fascismen i Danmark og resten af EU inklusiv Sverige, skal man se på de menneskeskabte klimaforandringer og økonomien i fortsat afbrænding af olie, gas og kul og klimaflygtninge i kølvandet på pengenes magt.

Syndebuk politik!

“Corporate statism or state corporatism is a political culture and a form of corporatism whose adherents hold that the corporate groupwhich is the basis of society is the state. The state requires all members of a particular economic sector to join an officially designated interest group.

Developed by Othmar Spann and Benito Mussolini.”
Link: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Corporate_statism

“The World Bank has warned that the global cost of productivity lost to heat has been estimated at $2trn by 2030.”

Link: https://www.economist.com/science-and-technology/2018/07/28/heat-is-caus...

"Det er afgørende for regeringen, at vi gør alt, hvad vi overhovedet kan for at understøtte, at Danmark fortsat er et førende olie- og gasland."
Citat Klimaminister Lars Christian Lilleholt.

"Der bør ikke være begrænsninger for, hvor meget olie og gas, der må pumpes op af den danske undergrund på trods af den nye klimaaftales målsætning om at holde den globale opvarmning »et godt stykke under to grader«.
Citat Klimaminister Lars Christian Lilleholt

Det mener et bredt politisk flertal i Folketinget, som dermed bakker op om Energi, Forsynings- og Klimaminister Lars Christian Lilleholt (V)."
Link: https://www.dr.dk/nyheder/penge/minister-danmark-skal-vaere-et-foerende-...

Svårt att nå målet med en fossiloberoende fordonsflotta.
Link: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=6972033

Fossila bränslen
“Användningen av fossila bränslen står för cirka 30 procent av Sveriges totala energianvändning. För att skapa förutsättningar för en hållbar utveckling måste användningen fasas ut. Fossila bränslen är den största källan till utsläpp av växthusgaser som bidrar till klimatförändringarna.
Link: https://www.naturvardsverket.se/Miljoarbete-i-samhallet/Miljoarbete-i-Sv...

I Danmark som i Sverige måles og medregnes ikke i klimaregnskabet for CO2 udledning, de vare vi forbruger i Danmark og Sverige, men ikke fremstiller i Danmark eller Sverige, ej heller lufttransport og skibsfragt er medregnet i klimaregnskabet.

CO2 udledning fra shipping og luftfart, svare årligt globalt til hele CO2 udledningen for storbritanien og Tyskland og er ‘ikke’ medregnet i klimaregnskabet i COP21 Paris aftalen.

Jens J. Pedersen

Det skyldes først og fremmest uvidenhed, manglende oplysning.

Børge Neiiendam, Steffen Gliese og Nike Forsander Lorentsen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Sverigesdemokraterne er en trojansk hest, der ridder ind i den svenske valgkamp.

Om indvandring og flygtninge, der er de tydelige og klare, men hvor langt vil partiet gå, hvis de opnår over 40% af stemmerne og får afgørende indflydelse på Sverige fremover ?

I Danmark fremstilles partiet fejlagtigt som et parti, der repræsenterer den lille mand, arbejderen, de hvide arbejdsløse svensker og lignende. Men se på partiets skattepolitik: Skattelettelser til de rige og støtte til de etablerede borgerlige partiers økonomiske politik.

Manipulationen fungerer fra den danske presses side. Partiet ses som det parti der omsider har set lyset og nu redder Sverige fra et fuldstændigt multietnisk kaos af kriminalitet, socialt misbrug ødelæggelse af velfærdsstaten påført landet af de fremmede også videre. Så kan vi herhjemme spejle os i successen og sige, hvad sagde vi, men vi har jo handlet rettidigt med lukkede grænser, nul rettigheder og adgang for flygtninge og asylansøgere, Ghetto særlove, ja til næste år et hegn som spærrer Danmark inde i en national fæstning. Det er godt med broderfolket i Danmark som viser svenskerne vejen: Stem på SD Sveriges Demokraterne.