Læsetid: 2 min.

Paven anklages for at have dækket over seksuelle overgreb

Paven anklages for at tie om sexmisbrug i den katolske kirke. Angrebet ses som konservative kredses forsøg på at vælte ham
Torsdag eftermiddag kollapsede taget på den katolske kirke San Giuseppe dei Falegnami i det centrale Rom. Sammenstyrtningen er på sociale medier i Italien blevet set som et symbol på den katolske kirkes forfatning, efter at pave Frans er lbevet anklaget for at dække over sexmisbrug af mindreårige.

Torsdag eftermiddag kollapsede taget på den katolske kirke San Giuseppe dei Falegnami i det centrale Rom. Sammenstyrtningen er på sociale medier i Italien blevet set som et symbol på den katolske kirkes forfatning, efter at pave Frans er lbevet anklaget for at dække over sexmisbrug af mindreårige.

Ritzau Scanpix

1. september 2018

Torsdag eftermiddag kollapsede taget på den katolske kirke San Giuseppe dei Falegnami i det centrale Rom. Træbjælker og terracottafliser lå spredte på kirkegulvet. Ingen kom til skade. Men hurtigt blev sammenstyrtningen på sociale medier i Italien set som et symbol på den katolske kirkes forfatning, efter en skandale den sidste uge er ramlet ned over pavestolen.

Under et besøg i Irland sidste weekend beskrev pave Frans katolske præsters sexmisbrug af børn – og kirkens forsøg på at dække over det – som »afskyelige forbrydelser«. Men den 81-årige argentinske pave anklages nu selv for at have dækket over seksuelle overgreb. Paven skulle i årevis have kendt til beskyldninger om en amerikansk kardinals overgreb mod børn helt ned til 11-årsalderen. Og alligevel skulle han have omstødt sanktioner indført mod kardinalen, fejet anklagerne ind under gulvtæppet og oven i købet ophøjet ham til »betroet rådgiver«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu