Læsetid: 2 min.

Putin til folket: Støt ’smertefuld’ pensionsreform for landets skyld

Den russiske regerings plan om at hæve pensionsalderen er så upopulær, at præsident Putin forleden måtte gå på tv og appellere direkte til russerne. Hvis I ikke accepterer reformen, risikerer landet et økonomisk kollaps
Russere demonsterer foran Dumaen i protest mod et forslag, der vil hæve pensionsalderen. Putin har på tv opfordret russerne til at acceptere den højere pensionsalder af hensyn til nationens sikkerhed og for de kommende generationers skyld.

Russere demonsterer foran Dumaen i protest mod et forslag, der vil hæve pensionsalderen. Putin har på tv opfordret russerne til at acceptere den højere pensionsalder af hensyn til nationens sikkerhed og for de kommende generationers skyld.

Sergei Chirikov

1. september 2018

Vladimir Putin har bedt det russiske folk om støtte til at hæve pensionsalderen. Hvis ikke regeringen handler nu, risikerer landet økonomisk kollaps og hyperinflation, ligesom selve nationens sikkerhed vil være truet, advarede præsidenten.

På direkte tv italesatte Putin-regeringens bebudede spareplan og forsikrede russerne om, at ingen ældre mennesker ville blive efterladt uden hverken pension eller job. Regeringen fremlagde sine planer om en reform af pensionssystem den 14. juni, samme dag som åbningskampen ved VM i fodbold, som Rusland var vært for. Siden da er Putins popularitet styrtdykket og har nu nået det laveste niveau i fire år.

Meningsmålinger viser, at cirka 90 procent af russerne er imod at hæve pensionsalderen. Landet over har demonstrationer samlet en usædvanlig bred samling af oppositionsgrupper.

I løbet af den 30 minutter lange tale gav Putin flere indrømmelser i forhold til regeringens oprindelige plan. Nu skulle pensionsalderen for kvinder blot hæves fra 55 til 60 år. Ikke til 63 år, som det hidtil har heddet.

»Vi har altid haft et særligt mildt syn på kvinder i vores land,« sagde præsidenten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu