Læsetid: 6 min.

En romababy lam for livet, en marokkaner tæsket ihjel, en malineser skuddræbt. Den racistiske vold vokser i Italien

Italien er ramt af stadig voldsommere racistisk vold, og landets nye regering angribes for at være medskyldig med sin indvandrerfjendske retorik, der har skabt en »hadsk atmosfære«. Kritikken er »nonsens«, siger højrelederen Matteo Salvini, hvis navn tre italienere netop råbte, da de skød mod to nigerianere
Diskoskasteren Daisy Osakue, som er født i Italien af nigerianske forældre, risikerer at gå glip af EM som følge af den skade, hun fik efter at være blevet angrebet. Italien har den seneste tid oplevet en stigning i racistisk motiveret vold.

Diskoskasteren Daisy Osakue, som er født i Italien af nigerianske forældre, risikerer at gå glip af EM som følge af den skade, hun fik efter at være blevet angrebet. Italien har den seneste tid oplevet en stigning i racistisk motiveret vold.

Allesandro Di Marco

7. august 2018

UDINE – Der skulle kastes et æg i hovedet på den 22-årige atletikstjerne Daisy Osakue, før debatten om racistisk vold for alvor eksploderede i Italien.

Siden den nye, stærkt indvandrerkritiske regering tiltrådte i starten af juni, har der ellers været adskillige hadangreb, som har været langt voldsommere. En 13 måneder gammel romapige, en mand fra Kap Verde, to nigerianere og flere andre er blevet skudt. Mange flere er blevet overfaldet, og nogle er dræbt.

Men det er Daisy Osakues skæbne, som for mange italienere har understreget problemernes omfang. For her er en ung kvinde, født og opvokset i Italien, der samtidig er en lovende atlet, som kæmper for sit hjemland i den azurblå landsholdstrøje. Og alligevel udsættes hun for racistisk vold.

Forrige søndag krydsede hun en vej i udkanten af den norditalienske by Torino, da en bil passerede tæt forbi hende. Et æg blev kastet ud af vinduet og ramte hende i ansigtet og skadede hendes øje.

Osakue er overbevist om, at hun blev angrebet på grund af sin sorte hudfarve.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • C Munk
  • Alvin Jensen
  • Trond Meiring
  • David Zennaro
Eva Schwanenflügel, C Munk, Alvin Jensen, Trond Meiring og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Undersøgelser viser, at et flertal af italienere tror, at immigranter og flygtninge udgør 30 procent af den italienske befolkning, mens det reelle tal er otte procent, og at muslimer repræsenterer 20 procent, hvor det rigtige tal er fire procent."
De samme vildfarelser forekommer her i landet. Også her tror "folk", at der er langt flere mennesker med ikke-vestlig baggrund, end de reelle ca. 7-8 pct.
Men ellers - meget kan man sige om Mussolini, men racist, det var han ikke. De jødeforfølgelser, der fandt sted, skete som følge af tyskernes tvang, og først hen mod slutningen af krigen. Det er bemærkelsesværdigt, at der var flere jøder i det italienske fascistparti.

Vil det så også sige, at Macron er indvandrekritisk? Han har da fået lukket godt af med militær, bare lidt pudsigt, at ordet hæftes på den italienske regering, som der iøvrigt er stor interesse for, at få væltet.

Philip B. Johnsen

Hvis man vil forstå politik bag fascismen i Danmark og resten af EU, skal man se på de menneskeskabte klimaforandringer og økonomien i fortsat afbrænding af olie, gas og kul og klimaflygtninge i kølvandet på pengenes magt.

Syndebuk politik!

“Corporate statism or state corporatism is a political culture and a form of corporatism whose adherents hold that the corporate groupwhich is the basis of society is the state. The state requires all members of a particular economic sector to join an officially designated interest group.

Developed by Othmar Spann and Benito Mussolini.”
Link: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Corporate_statism

"Det er afgørende for regeringen, at vi gør alt, hvad vi overhovedet kan for at understøtte, at Danmark fortsat er et førende olie- og gasland."
Citat Klimaminister Lars Christian Lilleholt.

"Der bør ikke være begrænsninger for, hvor meget olie og gas, der må pumpes op af den danske undergrund på trods af den nye klimaaftales målsætning om at holde den globale opvarmning »et godt stykke under to grader«.
Citat Klimaminister Lars Christian Lilleholt
Det mener et bredt politisk flertal i Folketinget, som dermed bakker op om Energi, Forsynings- og Klimaminister Lars Christian Lilleholt (V)."
Link: https://www.dr.dk/nyheder/penge/minister-danmark-skal-vaere-et-foerende-...

Fra link:
"Exxon Mobile, BP, Shell, Chevron, Total og Maersk bidrager flittigt til, at man på universiteter herhjemme forsker i at få mere olie og gas op af jorden.

"Videnskab.dk har søgt aktindsigt i universiteternes private bevillinger, hvoraf det fremgår, at danske universiteter har modtaget mindst 275 millioner kroner af olieindustrien fra 2009 til 2014.

Størstedelen af midlerne går til at forske i, hvordan man hiver endnu mere olie og gas på af de eksisterende olie- og gaslommer. En tiårig bevilling på godt en milliard finansierer et Center for Olie og Gas på Danmarks Tekniske Universitet med samme formål.

Udviklingen i olieforskningen kan forekomme mærkelig, når man ved, at klimaforskning viser, at man for at begrænse temperaturstigningen på Jorden til 2 grader må lade allerede kendte olie og gasforekomster blive i jorden.

»Det er fuldstændig absurd at lede efter ny olie, når vi ved, vi ikke må brænde det af af hensyn til klimaet. Det er på alle måder den forkerte vej at gå.«

siger ph.d.-studerende Emil Urhammer, som forsker i bæredygtig omstilling ved Aalborg Universitet i København, til Videnskab.dk."
https://videnskab.dk/kultur-samfund/fuldstaendig-absurd-industrien-betal...

"Men i sidste ende er det et lands fører, som bestemmer politikken, og det er altid let at få folket med sig, hvad enten det nu er i et demokrati, et fascistisk diktatur, et parlament eller et kommunistisk diktatur. (...)også med stemmeret kan folket bringes til at følge førerens befaling. Det er ganske let.

Man behøver ikke at gøre andet, end at fortælle folket, at det bliver angrebet, og at udstille pacifisternes mangel på patriotisme og hævde, at de bringer landet i fare.

Disse metoder fungerer i ethvert land."

Hermann Göring, den 18. april 1946
Kilde: Gustave Mark Gilberts Nürnberger Tagebuch.

Philip B. Johnsen

(R)
Det bør huskes på, at Danmark udleder, ikke bæredygtigt CO2, ved dansk overforbrug på olie, gas og kul afbrænding, så der er brug for fire jordkloder for at udledningen var bæredygtig, Danmark skaber i høj grad folkevandring til Norden ‘klimaflygtninge’, dem kommer der mange af i fremtiden.

Danmark burde ikke indføre nye danske fascistiske, ‘flertal besluttede’ demokratiske lovlige love, som burka loven, ghetto og smykke loven.

Fra link:
»Når vi forsvarer en persons juridiske rettighed til at krænke en andens religion, er vi tilsvarende forpligtet til at bruge vores ytringsfrihed til at fordømme sådanne krænkelser. Og at stå skulder ved skulder med religiøse samfund, især religiøse mindretal, der er mål for sådanne angreb. Bare fordi man har ret til at sige noget, betyder det ikke, at vi andre ikke skal sige fra overfor dem, der vil krænke andre i ytringsfrihedens navn«

Citat Barack Obama til stor applaus fra de over 3.500 tilhørere."
Link: http://politiken.dk/udland/ECE2536977/obama-kraenkelse-af-religion-skal-...

Venstre og DF overvejer at indføre fængselsstraf (...) erstatning for burkabøder.

Fransk-algerisk rigmand bekræfter, at han betaler burkabøder, men det holder ikke i længden, mener DF og V.
Link: https://www.dr.dk/nyheder/politik/rigmand-betaler-burkaboder-venstre-og-...

Thomas Østergaard

Guderne må vide hvordan en artikel om racistisk motiveret vold blev forvandlet til en klimadiskussion. I er en slags omvendt EB:Nationen, uden at det skal tolkes som en kompliment.

Jeg husker meget lignende artikler omkring Brexit og USA-valget. Naturligvis baseret på et noget anekdotisk grundlag, da der ikke er tilgængelig statistik grundlag at udtale sig på umiddelbart efter et valg.

Menøh, Information, hvordan er udviklingen i hadforbrydelser England og USA egentlig forløbet, nu hvor der er løbet noget statistisk vand under broen?

Jeg savner lidt den slags opfølgning på løseligt underbyggede påstande, både for at blive klogere på verden, og fordi man ellers kan efterlades med det indtryk at det væsentligste formål med artiklerne er at skamme folk man er ideologisk uenig med ud som barnemordere og voldsmænd.

Peter Fenger Lund, Kim Houmøller, Bjarne Frederiksen og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

I 1938 indførte Mussolini racelove Italien. Love som lignede Tysklands til forveksling. Fsscistpartiet havde faktisk haft jødiske medlemmer, men fra 1938 var det ikke en mulighed. Som i Tyskland fratog man muligheden for jøder udøve en række erhverv. Da Mussolini blev befriet i 1943 gik en sand klapjagt ind på jøder organiseret af fadcistiske grupper i den nordlige tyskbesatte debl af Italien. Om Mussolini personligt var antisemit er derfor ligegyldig. Lovgivningen var.