Læsetid: 5 min.

Stjernejournalisten, der fældede Nixon: Situationen med Trump er værre end Watergate

Journalisterne bag Watergate-afsløringerne, Bob Woodward og Carl Bernstein, har nok troet, at den største historie i deres karriere lå bag dem. Så kom Trump. Og det er værre end Watergate, siger Bernstein. Nixon var ikke en demagog på samme måde som Trump
Washington Post-journalisterne Bob Woodward og Carl Bernsteins Watergate-afsløringer fældende i 1974 præsident Richard Nixon, men selv om de i dag fremstår som ældre statsmænd, betyder det ikke, at de har mistet sulten, og de dækker i dag Trump

Washington Post-journalisterne Bob Woodward og Carl Bernsteins Watergate-afsløringer fældende i 1974 præsident Richard Nixon, men selv om de i dag fremstår som ældre statsmænd, betyder det ikke, at de har mistet sulten, og de dækker i dag Trump

Jonathan Ernst

17. august 2018

I sidste uge fik Carl Bernstein en e-mail fra Bob Woodward.

»Kan du fatte det?« skrev han.

»44 år!«

Den 8. august 1974, efter Washington Post-journalisterne Bob Woodward og Carl Bernsteins vedholdende og årelange afdækning af Watergate-indbruddet og det efterfølgende forsøg på at dække over forbrydelsen, trådte Richard Nixon tilbage som præsident.

Dengang var journalistikkens mest berømte makkerpar begge i begyndelsen af 30’erne. Og på samme måde, som da The Beatles gik i opløsning, kan man ikke fortænke dem i, hvis de troede, at den største historie i deres karrierer nu lå bag dem.

Men så kom Donald Trump. Som et ekko af Watergate, der var for højt til bare at ignorere. ’Woodstein’, som duoen undertiden bliver kaldt, fremstår i dag som ældre statsmænd. Men det betyder ikke, at de har mistet sulten.

Selv samme dag, som Bob Woodward annoncerede udgivelsen af sin kommende bog, Fear: Trump in the White House, nåede den førstepladsen som den mest bestilte på Amazon.com. Mange forventer, at det bliver den hidtil mest autoritative udlægning af Trump-regeringens første 18 måneder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
  • Eva Schwanenflügel
  • Christian Skoubye
  • lars søgaard-jensen
  • Ejvind Larsen
  • Morten Wieth
Olaf Tehrani, Eva Schwanenflügel, Christian Skoubye, lars søgaard-jensen, Ejvind Larsen og Morten Wieth anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu