Læsetid: 1 min.

Tilliden til Argentinas peso er flosset

Den argentinske økonomi fortsætter med at skrante, efter regeringen har anmodet om forudbetaling af IMF-lån
1. september 2018

Det har ikke været nogen nem uge for den argentinske præsident, Mauricio Macri.

Efter han onsdag annoncerede på tv, at han havde anmodet Den Internationale Valutafond, IMF, om at fremskynde udbetalingen af det planlagte lån på 50 milliarder dollar til Argentina, reagerede verdensmarkedet skånselsløst.

Værdien af den argentinske peso faldt med syv procent på én dag, så en dollar nu koster 34 peso – mere end dobbelt så meget som ved årets begyndelse. Dermed overhaler pesoen den tyrkiske lira som den valuta, der har præsteret værst på de internationale finansmarkeder i år, skriver Financial Times.

Macri havde givetvis håbet, at udsigten til, at dele af det rekordstore IMF-lån kunne blive udbetalt, ville bidrage til at genoprette investorer og almindelige argentineres tillid til, at han er den rette præsident til at tæmme landets inflation og genoprette pesoens værdi.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu