Læsetid: 2 min.

Trafikdrab antænder studenteroptøjer i Bangladesh

Ungdommen er gået på gaden i Bangladeshs hovedstad Dhaka, efter to studerende i forrige weekend blev kørt ned af en bus. Det har ført til voldsomme sammenstød med politiet, der har rettet vandkanoner, gummikugler og tåregas mod demonstranterne. Protestbevægelsen er kommet til at handle om mere end trafiksikkerhed
En fotograf bliver angrebet under studenteroptøjerne i Dhaka den 5. august, efter en bus kørte ind i en gruppe studerende og dræbte to.

En fotograf bliver angrebet under studenteroptøjerne i Dhaka den 5. august, efter en bus kørte ind i en gruppe studerende og dræbte to.

Ritzau Scanpix

11. august 2018

I forrige weekend kørte en bus ind i en flok studerende i Bangladeshs hovedstad Dhaka. To mistede livet, adskillige blev såret og ulykken udløste protester, hvor titusinder af unge bangladeshere oversvømmede gaderne. Demonstranterne kræver, at myndigheder iværksætter initiativer for at forbedre trafiksikkerheden – ifølge Verdenssundhedsorganisationen WHO dør der over 3.000 mennesker om året i trafikken i det sydøstasiatiske land. 

Optøjerne, som snart har stået på i to uger, har også ført til voldelige sammenstød med ordensmagten. Vandstråler, gummikugler og tåregas er regnet ned over de utilfredse unge, der har svaret tilbage ved at sætte ild til busser og forsøge at blokere trafikken i den travle hovedstad. Blandt andet ved at sætte afspærringer op, hvor kun brandbiler og ambulancer fik lov at passere.

Mere end 100 demonstranter er meldt skadet i kampene med politiet.

Søndag udtrykte FN’s lokale koordinator i Bangladesh, Mia Seppo, sin bekymring på Twitter, hvor hun blandt andet skrev, at FN er foruroliget over den rapporterede politivold mod børn og unge demonstranter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu