Læsetid: 3 min.

Trump presser sin justitsminister til at stoppe Ruslands-undersøgelse

I et udfald på Twitter giver USA’s præsident udtryk for, at den igangværende undersøgelse af hans kampagnestabs mulige hemmelige aftale med russiske agenter ’burde stoppes’
I et udfald på Twitter giver USA’s præsident udtryk for, at den igangværende undersøgelse af hans kampagnestabs mulige hemmelige aftale med russiske agenter ’burde stoppes’

Carlos Barria/Ritzau Scanpix

3. august 2018

Donald Trump har tilsyneladende givet sin justitsminister, Jeff Sessions, ordre til »omgående« at trække stikket på den særlige efterforsker Robert Muellers undersøgelse af Trump-kampagnens forbindelser til Rusland. Det er i al fald en oplagt tolkning af et tweet, som den amerikanske præsident udsendte onsdag.

Trump raser jævnligt på Twitter over Mueller-undersøgelsen, som han konsekvent omtaler som »en heksejagt«. Trump beordrede angiveligt Mueller fyret i 2017, men trak i land efter at være stødt på modstand i Det Hvide Hus. Trump har siden givet udtryk for, at han har fortrudt at have udpeget Sessions til justitsminister, fordi denne har erklæret sig inhabil i alle spørgsmål, der relaterer sig til Muellers undersøgelse.

»Det er en forfærdelig situation, og justitsminister Jeff Sessions burde stoppe denne manipulerede heksejagt nu, før den sætter flere skampletter på vores land,« tweetede Trump.

»Bob Mueller er totalt forvirret, og hans 17 vrede demokrater, der udfører hans beskidte arbejde, er en skændsel for USA!«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kim Folke Knudsen
  • Jens J. Pedersen
  • Eva Schwanenflügel
  • Dorte Sørensen
  • Toke Kåre Wagener
Kim Folke Knudsen, Jens J. Pedersen, Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen og Toke Kåre Wagener anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens J. Pedersen

Der er vist tradition for, at man selv bliver afsat, hvis man stopper en undersøgelse mod en selv. Det lugter da også langt væk efter det kommer for tæt på.

Kim Folke Knudsen, Henrik L Nielsen, Eva Schwanenflügel og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Trump er ved at ødelægge USA og deres form for demokrati.
Populisme, der ender i autokrati, er godt på vej.
De har virkelig fået kam til det gule hår.

Lad dog pattebarnet i Det Hvide Hus i fred.
Det fortjener IKKE at blive citeret eller analyseret af os såkaldte normale
Hvis det er et problem er det primært mellem ham og den amerikanske befolkning.
Den eneste - men meget store - bekymring er at dets tilstedeværelse måske er et symptom på at det står meget galt til i USA.

Kim Folke Knudsen

Donald Trumps gode ven og forhenværende kampagnestrateg Steve Bannon rejser rundt i Europa for at afsætte amerikanske højreekstremistiske fodaftryk på europæisk politik. Var der nogen der sagde fremmed udenlandsk indblanding i vores europæiske nationer ?

Jeg tror oprigtig talt ikke, at Donald Trump ser det som kontroversielt, hvis hans støtter har trukket på russisk støtte og kampagne. Det handlede jo om " Det gode formål " at få establissementet i Washington og specielt Demokraternes Præsident kandidat Hillary Clinton fejet ned under gulvtæppet.

Lidt forenklet sagt så lever USA´s Præsident Donald Trump på udtalen:

Målet helliger midlet punktum.