Læsetid: 3 min.

Tysk landbrug under beskydning: Hvorfor får landmændene milliarder i tørkehjælp, når de også er gerningsmænd?

Efter en miserabel kornhøst får det tyske landbrug en milliardstor statslig skadeserstatning. Men de ensporede og risikovillige storlandbrug er selv medskyldige i krisen både økonomisk og økologisk, lyder kritikken
Efter en miserabel kornhøst får det tyske landbrug en milliardstor statslig skadeserstatning. Men de ensporede og risikovillige storlandbrug er selv medskyldige i krisen både økonomisk og økologisk, lyder kritikken

Lars Laursen

25. august 2018

Forkrøblede majsmarker, udtørrede kornmarker, tomme fodersiloer.

Efter en rekordvarm for- og højsommer har den tyske landbrugsminister Julia Klöckner nu endelig ladet det regne over det tyske landbrug – med penge. Mere præcist får de hårdest tørkeramte landbrug i alt 340 mio. euro eller ca. 2,5 mia. kroner i tørkehjælp.

Ifølge Det tyske landmandsforbund (DBV) er udbyttet af den tyske kornhøst faldet omkring en fjerdedel sammenlignet med 2017. At det lykkedes dem at få en så klækkelig portion skattemidler betegner det økonomiske magasin Wirtschaftswoche syrligt som »taget ud af grundbogen i lobbyisme«. Vel at mærke for en branche, der har haft produktions- og indtjeningsfremgang siden den sidste alvorlige tørkekrise i 2003 – uden af den grund at forsikre sig ordentligt.

Generelt har tørkehjælpen fået meget dårlig presse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Lind
  • Britta Hansen
  • Hans Larsen
  • Eva Schwanenflügel
  • Torben K L Jensen
Morten Lind, Britta Hansen, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jørgen Wind-Willassen

Mon ikke økologiske bønder har samme nedgang i udbyttet som de konventionelle?
Det regnede vel ikke mere på de økologisk dyrkede jorde i sommer.