Læsetid: 2 min.

Uganda oplever usædvanlige gadedemonstrationer over fængslet popmusiker

Anholdelsen af parlamentsmedlem, popmusiker og selvudnævnt ’ghettopræsident’ Robert Kyagulanyi har ført til voldsomme gadedemonstrationer i Ugandas hovedstad Kampala. Noget tyder på, at folkestemningen har vendt sig imod præsident Yoweri Museveni, der har været ved magten i over 30 år
Ugandas hovedstad Kampala var i sidste uge ramt af voldsomme protester mod anholdelsen af den folkekære politiker og musiker 36-årige Robert Kyagulanyi, også kaldet Bobi Wine. Han var tidligere blevet arresteret for angiveligt at have kastet sten mod landets præsident Museveni.

Ugandas hovedstad Kampala var i sidste uge ramt af voldsomme protester mod anholdelsen af den folkekære politiker og musiker 36-årige Robert Kyagulanyi, også kaldet Bobi Wine. Han var tidligere blevet arresteret for angiveligt at have kastet sten mod landets præsident Museveni.

Ritzau Scanpix

1. september 2018

Politiet spredte tåregas og foretog adskillige anholdelser i Ugandas hovedstad Kampala under sidste uges voldsomme protester. Gadeoptøjerne brød ud, efter den 36-årige Robert Kyagulanyi, der er medlem af parlamentet og udtalt kritiker af den siddende regering, for godt to uger siden blev arresteret for angiveligt at have kastet sten mod præsident Yoweri Musevenis konvoj i byen Arua.

Kyagulanyis støtter hævder, at han er blevet tæsket og torteret i fængslet, og han var ude af stand til at stå på sine ben, da han i sidste uge blev stillet for en militærdomstol for anklager, som senere er blevet droppet. Da han mandag humpende på krykker blev løsladt mod kaution, sagde hans advokat til The Boston Globe, at Kyagulanyi led af alvorlige nyreproblemer og havde brug for akut lægehjælp. Han er fortsat sigtet for landsforræderi.

FN’s menneskerettighedshøjkommissær, Zeid Ra’ad Al Hussein, har udtrykt bekymring over hændelserne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu