Baggrund
Læsetid: 6 min.

Ung republikaner: »De ældre republikanere ignorerer klimaforandringer, og det er yderst problematisk«

De unge medlemmer af Det Republikanske Parti i USA støtter partiets ønske om lave skatter og en mindre indgribende stat, men når det kommer til spørgsmål om klimaforandringer, immigration og homoseksuelles rettigheder, er mange af de unge mere liberale end præsidenten og resten af partiet
Bliver Trump og det øvrige parti ikke bedre til at lytte til de unges synspunkter og ønsker, risikerer de at miste vælgeropbakning fra den yngre del af befolkningen, advarer de unge.

Bliver Trump og det øvrige parti ikke bedre til at lytte til de unges synspunkter og ønsker, risikerer de at miste vælgeropbakning fra den yngre del af befolkningen, advarer de unge.

Mandel Ngan

Udland
8. august 2018

»Det her er grunden til, at vi mødes. Vores mål er skabe noget sammen og få republikanske kandidater valgt. Vi er græsrødderne i dette parti,« siger Jake Evans, præsident for Unge Republikanere i Atlanta, som afslutning på organisationens månedlige møde.

Klapsalverne fra omkring 70 medlemmer af Unge Republikanere i Atlanta fylder overetagen på bryggeriet i Westside Atlanta, hvor organisationen mødes hver måned til oplæg og diskussion. Græsrødderne rejser sig fra deres stole og begynder at mingle.

Høflighedsfraserne afløses dog hurtigt af politisk diskussion, og emnet er det samme som i de fleste andre lande verden over – Trump.

»Trump er en spektakulær skikkelse, og lad mig bare sige det sådan her: Jeg ville aldrig sige til mine børn, at de skulle være som ham. Jeg er langt fra enig med ham i alt, hvad han siger, men han kæmper,« siger 27-årige Alan Gonzalez Martinez, medlem af Unge Republikanere i Atlanta.

Det er ikke kun Alan Gonzalez Martinez, der ikke er enig i alt, hvad den ældre del af Det Republikanske Parti siger og ønsker.

Flere af de unge republikanere er skuffede over, at Trump og den øvrige del af partiets ledelse gør for lidt for at mindske klimaforandringerne og alt for ofte blot ignorerer området. De unge frygter, at det vil gå ud over deres fremtid, hvis der ikke handles.

Undersøgelser fra det uafhængige analysecenter Pew Research Center viser, at republikanere i alderen 20 til 35 i højere grad end resten af partiet synes, man bør gøre mere for at mindske klimaforandringer, sikre homoseksuelles rettigheder, og så ser gruppen immigration som en positiv ting.

Bliver Trump og det øvrige parti ikke bedre til at lytte til de unges synspunkter og ønsker, risikerer de at miste vælgeropbakning fra den yngre del af befolkningen, advarer de unge.

»Unge republikanere støtter partiets ønske om lavere skatter og en mindre føderal stat. Når det kommer til spørgsmål som homoseksuelles rettigheder til at gifte sig, abort og klimaforandringer er en del af de unge republikanere ikke helt på samme bølgelængde som resten af partiet. De er mere liberale og bryder med partiets konservative baggrund,« siger Jake Evans.

Unge Republikanere

Unge Republikanere er en landsdækkende politisk ungdomsorganisation for registrerede republikanere i alderen 18-40 år.

Med lokalafdelinger over hele USA er organisationens opgave at rekruttere nye vælgere til Det Republikanske Parti og hjælpe partiets kandidater med deres kampagner. Man skal være registreret republikaner for at blive medlem.

Vores fremtid, vores problemer

Aftenens oplæg i Atlanta handler om det kommende guvernørvalg i Georgia, og aftenen afrundes med spørgsmål fra salen. Spørgsmålene drejer sig mest om politisk strategi og skat, mens klimaet synes at indtage en forsvindende lille rolle. Det skyldes dog blot, at aftenens emne drejer sig om lokale forhold, fortæller Alan Gonzalez Martinez.

»Økonomisk politik fylder utroligt meget, og endnu mere når det kommer til de lokale valg. Klimaspørgsmål drøftes oftere, når vi diskuterer nationalpolitik. Personligt er jeg bekymret for klimaforandringer, og jeg synes, partiet burde gøre mere for at begrænse dem,« siger han.

I maj offentliggjorde Pew Research Center en undersøgelse af republikanske vælgeres holdning til klimaforandringer.

Undersøgelsen viste, at republikanske millennials – unge i alderen 20-35 år – har et væsentligt anderledes syn på klimaforandringer end den ældre del af partiet. 36 procent af de adspurgte republikanere fra millennial-generationen mener, at den globale opvarmning skyldes menneskelig adfærd, mens kun 18 procent af de ældre vælgere mener dette.

Undersøgelsen viser også, at 47 procent af de unge synes, at den amerikanske regering gør for lidt for at bremse klimaforandringerne, mens det tilsvarende tal for resten af partiet er 27 procent.

En af de unge, der er skuffet over Republikanernes manglende anerkendelse og handling, når det gælder klimaforandringer, er 27-årige Jake Hoffman, vicepræsident i Unge Republikanere i Tampa Bay, Florida.

»Vi gør for lidt for at reducere klimaforandringerne – det oplever jeg, der er enighed om i den yngre del af partiet. Her i Florida ser vi konsekvenserne. Oversvømmelser, voldsomme orkaner og det stigende hav. Vi er bekymrede, fordi det er vores fremtid, der er på spil,« siger Jake Hoffmann.

Han påpeger, at det til tider kan være frustrerende at tilhøre den yngre del af partiet, fordi den øverste ledelse ikke tager klimaforandringer seriøst.

»Den ældre del af partiet har med deres forurening været med til at skabe klimaforandringer, men vil stadig ikke gøre noget for at reducere dem. Bare se på Trumps beslutning om at trække USA ud af Parisaftalen. Det er tegn på, at den ældre del ignorerer klimaforandringer, og det er yderst problematisk,« mener Jake Hoffmann.

– Hvad bør man gøre?

»For det første bør alle anerkende, at disse ting sker, så vi kan handle efter det. Min personlige holdning er, at man bør lade det frie marked tage sig af det. Løsningerne skal findes i virksomhederne, ikke i politiske udspil,« siger han.

Moderate millennials

Tilbage i Atlanta er oplægsholderne taget hjem, og de politiske diskussioner foregår nu på to- eller tremandshånd. Høj musik tvinger deltagerne til at småråbe hinanden i ørerne for at kunne fortsætte deres samtaler. Mellem de småråbende mennesker cirkulerer 25-årige Beatrice Torralba for at se, om der mellem deltagerne skulle være nogen nye ansigter.

Som ansvarlig for medlemskab i Unge Republikanere i Atlanta, der med sine 400 medlemmer er den største lokalafdeling i landet, er det hendes opgave at rekruttere unge mennesker til de republikanske rækker. Selv meldte hun sig ind for snart tre år siden, og hun er med hver gang, selv om hun bor en times kørsel fra organisationens mødested.

»Jeg oplever en enorm diversitet på vores møder. Mænd, kvinder, mørke, hvide og folk med asiatiske rødder som jeg selv. I min forstad bestod den lokale republikanske forening mest af hvide, som jeg ikke var på bølgelængde med. Jeg havde et andet syn på immigration end dem, jeg mener, at immigration er en positiv ting, så længe det foregår efter reglerne, og folk kan tage vare på sig selv,« siger hun.

Som vicepræsident i Unge Republikanere i Tampa Bay oplever Jake Hoffmann, at medlemmerne savner en mindre konservativ socialprofil. Ifølge ham tilhører Unge Republikanere den moderate fløj i Det Republikanske Parti, og de kan føle sig i klemme, når partiets højrefløj får for meget indflydelse.

»Nogle gange kan det være svært at være ung republikansk vælger, fordi ledende republikanere prøver at tilfredsstille partiets base på højrefløjen. Det clasher med vores synspunkter,« siger han.

Der kom ikke nye navne på medlemslisten i Atlanta til aften. De fleste var medlemmer, og de eneste, der ikke bar navneskilte med partiets elefant, var for gamle til at blive medlemmer. Beatrice Torralba skynder sig at sige, at det ellers er let at hverve medlemmer.

»De fleste får brudt med deres fordomme om det republikanske parti, når de finder ud af, at det er en ung kvinde med asiatiske rødder, som står for medlemskaberne i vores afdeling. Vi viser, at der er plads til at andet end gamle, hvide mænd i partiet,« påpeger hun.

Gør det cool at være republikaner igen

Præsident Jake Evans er godt tilfreds med fremmødet til aftenens debatarrangement. Han har, siden han overtog ledelse af afdelingen i Atlanta i november 2017, forsøgt at appellere mere til yngre vælgere.

»Mit mål er at gøre det cool at være ung republikaner. De fleste unge er demokrater, og det forsøger vi at lave om på. Vi skal være et inkluderende parti med plads til folk fra alle lag i samfundet.«

Jake Evans ved udmærket, at partiets konservative tilgang til flere emner spænder ben for, at flere unge melder sig under de republikanske faner. Derfor opfordrer han alle til at søge ind i Unge Republikanere landet over, fordi der har man mulighed for at påvirke dialogen i partiet og derved partiets retning.

»Hvis partiet fortsat vil være en magtfaktor, så bliver det nødt til at kunne favne de unge og deres holdninger. Demografiens udvikling betyder, at det ikke længere er nok at appellere til hvide arbejdere. Det skal Trump blive bedre til, for det er de unge, der skal føre partiet videre. De skal have mulighed for at forme det,« siger Jake Evans.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hvis de små egoistiske potentielle skattesvindlere ville starte med at betale for den forurening og det overtræk på kloden, der er grundlaget for deres rigdom. Og så give de folk, der har medvirket til at skabe deres formue, en rimelig andel af de værdier de har frembragt, så kunne deres harme ved at sætte samfundet over personlig vinding bedre tolereres.

Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Trond Meiring, Michael Waterstradt og Søren Fosberg anbefalede denne kommentar
Thomas Østergaard

Det hænger måske lidt sammen med at Goldman Sachs er begyndt at score kassen på de såkaldte klinainvesteringer?

Ja, bankerne er vilde med udstedelse af grønne obligationer til diverse sol- og vindparker. De er nemme at sælge til investorerne, der er glade for det forudsigelige afkast, der er resultatet af de mangeårige leveringsaftaler, der laves med el-distributørerne.