Læsetid: 2 min.

Viktor Orbán bandlyser kønsstudier for at demonstrere afstand til det liberale Europa

Viktor Orbáns regeringparti Fidesz vil lukke landets institutter for kønsstudier. I kampen mod det liberale Europa ofrer regeringen den akademiske frihed, mener ungarsk professor, hvis kritik bakkes op af akademisk forbund
Viktor Orbáns regeringparti Fidesz vil lukke landets institutter for kønsstudier. I kampen mod det liberale Europa ofrer regeringen den akademiske frihed, mener ungarsk professor, hvis kritik bakkes op af akademisk forbund

Boris Pejovic

25. august 2018

»Vi står foran et stort øjeblik. Vi siger ikke bare farvel til de liberale demokratier, men også til 1968-eliten.«

Sådan lød det tidligere på sommeren fra Ungarns premierminister Viktor Orbán. Det omtalte øjeblik er valget til Europa-Parlamentet næste år.

I første omgang udkæmper hans parti Fidesz dog et kulturkonservativt slag på hjemmebane: Midt i sommerferien og med to dages frist til en stillingtagen har de eneste to ungarske universiteter med studieretninger inden for kønsstudier fået besked om, at faget nu står til lukning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Carsten Nørgaard

Hvis vi er heldige, så bandlyser EU en dag Viktor Orbán for at demonstrere afstand til hans »illiberale demokrati« :-)

Ikke nogen fan af Orban eller forbud af studier men kønsstudier specifikt forekommer mig at være et betændt område der arbejder fra forudindtagede holdninger om mænd som gerningsmænd og kvinder som ofre.

Mindes en sag hvor en mandlig studerende sagsøgte The Gender Institute ved Londons School of Economics for ikke at have studiemateriale om mænds rettigheder eller overhovedet materiale hvor mænd ikke var gerningsmænd. Blandt andet intet om kvinders vold mod mænd. Matrialet var begrænset til mænds vold mod kvinder.

Hvorfor er vi så ignorante at selv store uddannelsesinstitutioner opfører sig præcist som højrefløjen siger den gør? Intet under at de (Orban, Trump, UKIP, DF, Sverigedemokraterne m.fl.) har vind i sejlene og at venstrefløjen herhjemme kløjes i udlændingestramninger og et indkomstskel der bliver udvidet år for år i en ellers socialdemokratisk stat som burde forsvare vores alle sammens rettigheder og velfærdsstatens eksistensgrundlag.