Læsetid: 5 min.

Det ekstreme klima skaber flere sultende — men egentlig burde der være mad nok i verden til alle

For tredje år i træk stiger antallet af hungerramte og -truede i verden, viser ny FN-rapport. Hovedårsagerne er konflikt og ikke mindst voldsomt klima, der giver tørke og oversvømmelser. Men selv med klimaforandringer kunne vi indrette vores systemer, så der var mad nok til hele verden i al overskuelig fremtid
Turkana er hårdt ramt af tørken, og underernæring er et stort problem. På verdensplan er hungerramte stigende, og en af årsagerne er klimaforandringer, viser ny FN-rapport.

Turkana er hårdt ramt af tørken, og underernæring er et stort problem. På verdensplan er hungerramte stigende, og en af årsagerne er klimaforandringer, viser ny FN-rapport.

Jakob Dall

13. september 2018

Omkring hver niende verdensborger — eller 821 millioner mennesker — var i 2017 underernærede ifølge en ny rapport, der netop er blevet offentliggjort fra en række FN-organisationer.

Rapporten er et samarbejde mellem fødevareprogrammet WFP, landbrugsorganisationen FAO, børnefonden UNICEF og landbrugsudviklingsfonden IFAD, og den viser for tredje år i træk en stigning i hungerramte, efter at antallet af hungerramte og underernærede verdensborgere ellers i en lang årrække har været faldende.

Det er en udvikling, som rapportens forfattere kæder specifikt sammen med voldsomme forandringer i vejrmønstrene, hvor antallet af ekstreme vejrudsving er steget, hvilket især rammer en række af verdens i forvejen fattigste områder, hvor konflikter også er en kraftigt medvirkende årsag — og ofte hænger sammen med klimaproblemer.

Rapporten konkluderer således, at underernæring og alvorlig fødevareusikkerhed synes at være stigende i næsten alle dele af Afrika syd for Sahara, såvel som i Latinamerika.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Thomas Olsen
 • Erik Karlsen
 • ingemaje lange
 • Lise Lotte Rahbek
 • Ejvind Larsen
 • Eva Schwanenflügel
 • Trond Meiring
Thomas Olsen, Erik Karlsen, ingemaje lange, Lise Lotte Rahbek, Ejvind Larsen, Eva Schwanenflügel og Trond Meiring anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

Er ligeglad med andres følelser.
Tager ikke ansvar.
Har ingen respekt for sociale normer.
Tilsidesætter hensynsløst andres sikkerhed.
Får ikke dårlig samvittighed, føler sig ikke skyldig og føler ikke anger.
Det er altid nogen andres skyld eller noget andets skyld.

Det er ikke tale om politik, der kan eller bør diskuteres på almindeligvis, der er tale om et menneskesyn.

Pseudo økonomi er redskabet.

Fakta er, at ingen nulevende økonom har til dato kunne skabe, samlet set global vækst, uden brug af energi fra afbrænding af kul, olie og gas.

Ingen nulevende traditionel vækst økonom, har til dato kunne beskrive et alternativ, der kan skabe samlet set global vækst i fremtiden, uden energi fra afbrænding af kul, olie og gas.

Konklusionen må derfor være, at traditionelle vækst økonomer generelt og samlet set, ikke har forstået, hvad gode økonomiske forhold er, økonomer har ikke forstået skabelsen af samlet set økonomisk vækst, rimelig fordeling af den samlede velstand og på den ’lange bane’ bekæmpelse af fattigdom.

Det ligger tydeligvis, uden for det i dag mest almindelige økonomiske og folkevalgte politiske felt, hvordan investering påvirker samfundet og verden omkring os, det er hvad der sker, når man giver korrupte politiske og finanssektorens amatører magt, de ikke forstå at håndtere.

Der er naturligvis tale om klimaflygtninge, der burde have krav på beskyttelse, hvis det ikke var for det menneskesyn der regere verden, det er det ikke.

Der burde tages klart afstand fra kortsigtede økonomiske og magtpolitiske interesser, hvor de ansvarlige politikere og økonomiske interessenter, efterfølgende beskylder ofrene for deres politik og investeringer, for deres på ofrene overlagte påførte ulykker.

Men sådan er det ikke!

Sea-Watch redder dem, Europa (EU) helst så drukne i Middelhavet.

“Den humanitære organisation Sea-Watch har sammen med en stribe andre ngo’er påtaget sig den upopulære opgave at redde flygtninge og migranter fra at drukne.”
Link: http://politiken.dk/udland/art6150208/Sea-Watch-redder-dem-Europa-helst-så-drukne-i-Middelhavet

Henrik Olsen, Thomas Olsen, Lars B. Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar