Læsetid: 4 min.

Endnu en beskyldning om seksuelle overgreb dukker op mod højesteretskandidat Brett Kavanaugh

I denne weekend indgik Republikanerne i Senatets retsudvalg og en kvindelig professor en aftale om hendes vidnesbyrd på torsdag. Hun påstår, at kandidaten til USA’s højesteret Brett Kavanaugh skal have forsøgt at voldtage hende for 36 år siden. Men næppe var nyheden sluppet ud, før en anden kvinde trådte frem med sine beskyldninger
Demonstranter blev arresteret mandag, da de protesterede mod den sexovergrebsanklagede konservative højesteretskandidat Brett Kavanaugh ved Kongressen i Washington D.C.

Demonstranter blev arresteret mandag, da de protesterede mod den sexovergrebsanklagede konservative højesteretskandidat Brett Kavanaugh ved Kongressen i Washington D.C.

Kevin Dietsch

25. september 2018

BOSTON – Det amerikanske senats godkendelse af præsident Donald Trumps kandidat til en ledig plads i Højesteret hænger i en tynd tråd, efter The New Yorker Magazine søndag aften offentliggjorde nye beskyldninger mod Brett Kavanaugh for seksuel forulempelse af en kvinde.

De nye påstande fremsættes af en kvindelig studiekammerat fra Yale University. I et interview med magasinet hævder nu 53-årige Deborah Ramirez, at Kavanaugh under en fest på et kollegieværelse på Yale i en fordrukken tilstand og i samvær med flere mandlige kammerater skal have blottet sin penis lige foran hendes ansigt under en leg, der gik ud på at drikke hende hønefuld.

Den slags episoder hører efter alt at dømme ikke til undtagelserne. Siden kvinder og mænd begyndte at gå på samme universiteter i USA i midten af sidste århundrede, er antallet af rapporterede sager om seksuelle overgreb og voldtægt vokset støt og er nær ved at antage epidemiske former.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Dorte Sørensen
  • David Breuer
  • Eva Schwanenflügel
Dorte Sørensen, David Breuer og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jan Skovgaard Jensen

Hvis du vil vide hvor langt USA var kommet mht. de sortes plads i samfundet i 1991, er det et must at gense Anita Hill vidne foran senatets juridiske komité . Her skal hun sidde og tale om daværende-nominerede Højeste rets dommer Clarence Thomas penis, sammen med to håndfulde hvide mænd i bedstefar-alderen med Joe Biden i spidsen. Jeg tror desværre at de sorte har haft nogle tilbageslag siden da.......

https://www.youtube.com/watch?v=4oPnd911FcM

Eva Schwanenflügel

Det er også temmelig påfaldende, at der sidder mange af de samme mænd i komiteen nu, som da Anita Hill blev afhørt så indiskret.
Lad os håbe, historien ikke gentager sig.

David Breuer, Elisabeth Andersen og Jan Skovgaard Jensen anbefalede denne kommentar

Indtil videre kan det ihvertfald konstateres at han som teenager formentlig har 'lagt an' på hunkønnere ved festlige lejligheder. Der skal ikke meget til for at chokere 'fucking'-generationen.

Eva Schwanenflügel

Ny definition i ordbogen af "at lægge an på" :

- Kaste sig over hunkønnere i fuldskab og forsøge at forhindre dem i at skrige ved at kvæle dem.
- Smide sine kønsdele op i ansigtet på hunkønnere og grine af det bagefter.

Fortsæt selv.

Elisabeth Andersen, Tue Romanow, Steffen Gliese, Ole Frank og ingemaje lange anbefalede denne kommentar

Det både er , og igennem tiden har været, de særeste adfærdsmønstre, so0m er blevet opfatte som normale, om så skulle være, Eva.
Lovgivning og -håndhævelse med tilbagevirkende kraft eller ud af normsfæren er ikke entydigt en vidunderlig ting, da det er at dømme efter love og codex som er indført efter det man 'straffer for'. Men 'revolutionære' har en svaghed for den slags.naturligvis. Had føles godt, og hævn er udløsning. Begge er like-magneter i mega-klassen.Men det er heller ikke nogen undskyldning. Kun en forklaring.

Jeg har hørt at den frie abort i USA har forskellige grænser for hvor gammel fosteret/barnet må være før abort. I radioen hørte jeg en sige, uimodsagt, at der er stater hvor abort er tilladt helt frem til før fødslen.
Det lyder vanvittigt, men meget er jo vanvittigt i USA. Det ville være fint med en oversigt.