Læsetid: 5 min.

Det er ikke hver dag, at tre jødiske aviser udkommer med en fælles leder imod én mand: Labours leder, Jeremy Corbyn

I to måneder er anklagerne om antisemitisme haglet ned over Labour og partileder Jeremy Corbyn. Det har været en forfærdelig sommer, der igen igen viser, hvor splittet partiet er
Det jødiske samfund i Storbritannien har været oprørt denne sommer over Labour-leder Jeremy Corbyns påfaldende mange antisemitiske forbindelser. Her er det dog ultraortodokse anti-zionistiske jøder, som demonstrerer for retten til at kritisere staten Israel.

Det jødiske samfund i Storbritannien har været oprørt denne sommer over Labour-leder Jeremy Corbyns påfaldende mange antisemitiske forbindelser. Her er det dog ultraortodokse anti-zionistiske jøder, som demonstrerer for retten til at kritisere staten Israel.

Ben Cawthra

7. september 2018

Nu skulle det altså være slut. Tirsdag satte den centrale komité i det britiske Labour-parti sig sammen til et langt og ophidset møde, hvor de én gang for alle skulle gøre en ende på en ganske forfærdelig sommer.

Det er trods alt ikke hver dag, at de tre jødiske aviser i Storbritannien udkommer med en fælles forside og en fælles leder mod én politiker – men det gjorde de i juli:

»Vi gør det for at advare imod den eksistentielle trussel mod det jødiske liv, som en Jeremy Corbyn-ledet regering ville udgøre,« skrev de.

I to måneder er anklagerne om antisemitisme haglet ned over Labour og dets leder, Jeremy Corbyn. Det eskalerede for alvor i juli, da partiet skulle vedtage nye retningslinjer til sin interne regelbog – de har nemlig regler om, hvad man må sige om jøder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
  • Hans Aagaard
Ejvind Larsen og Hans Aagaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

@Torben Lindegaard

Det gjorde han ikke.

Er man antisemit fordi man siger at Zionister ikke læser historien og ikke forstår britisk humor? Det er hvad de har på ham.

Det her er en kampagne, der er lanceret af regeringen i Israel, som har støttet diverse britiske politikere for at vælte Labours leder. Det er historien som ingen skriver om. For med Jeremy Corbyn, vil vi se et paradigme skifte i Vestens forhold til Israel.

Flemming Skovbjerg , David Breuer, morten andersen, Steen K Petersen, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Bo Carlsen, Viggo Helth, Anders Graae, Torben K L Jensen og Knud Chr. Pedersen anbefalede denne kommentar

Som jeg forstår Jeremy Corbyn, mener han, at jøder og israelere - såvel som andre mennesker - bør opføre sig ordentligt.

Flemming Skovbjerg , Steffen Gliese, David Breuer, morten andersen, Steen K Petersen, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Bettina Jensen, Bo Carlsen, Bassim Walid, Viggo Helth og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@David Joelsen

Jeg har læst artiklen i The Guardian, og ....

The Guardian bekræfter netop, at Jeremy Corbyn har konfirmeret, at han »var til stede, men ikke involveret i« kransenedlæggelsen på gidselstagernes grave.

The Guardians billede af Jeremy Corbyn taget af "Embassy of the State of Palestine in Tunisia" viser ham stående forrest holdende en stor krans med bånd.

Rent ævle, bævle fra en antisemit.

Torben K L Jensen

Jeg forstår ikke det spin om anti-semitisme for semitter er en befolkningsgruppe i mellemøsten og i den indgår også palæstinenserne. Det hele må vel være modstanden mod zionismen der har som mål at overtage hele området til et Stor-israel det hele drejer sig om.
Jeg er - som Jeremy Corbyn - ikke anti-semit men modstander af zionismen og at jøder opfører sig som deres tidligere fjender.

Steffen Gliese, David Breuer, morten andersen, Steen K Petersen, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Bettina Jensen, Bo Carlsen, Jan Skovgaard Jensen, Viggo Helth og Anders Graae anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

I øvrigt er de fleste af de mennesker med jødisk tro der er immigreret til Israel efter 2. verdenskrig overhovedet ikke semitter i den oprindelige forstand.

Eva Schwanenflügel, Bettina Jensen og Jan Skovgaard Jensen anbefalede denne kommentar

Det Corbyn siger i den artikel, Torben K. L. Jensen henviser til, er, at det skal være tilladt at debattere forholdet mellem Israel og Palæstina, kritisere Israels bombninger i Gaza og andre steder.

Men: "Man kan ikke fremsætte denne kritik i en antisemitisk sprogbrug eller med antisemitiske hensigter."

De,der ikke accepterer dette udsagn, er ikke ude på at debattere, men at lukke munden på Corbyn. Og det er der mange, der er - fra den jødiske lobby til De Konservative, massemedier og interne kritikere i Corbyn eget parti.

Steffen Gliese, David Breuer, Henrik Olsen, morten andersen, Steen K Petersen, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Bettina Jensen, Bassim Walid, Anders Graae og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Jan Skovgaard Jensen

The Guardian er den establishment-avis som har forfulgt Corbyn med størst mest udholdenhed. Både før valget og her efter valget ved at sammenkæde Corbyn med ordet antisemit. Er Corbyn sammen med jøder så er det de forkerte jøder, kan avisen få jøder til at sige at Corbyn skræmmer dem, får de al den tid og ressourcer avisen kan mønstre. Så stol ikke på Guardian når det gælder Corbyn. Bl.a. Dame Hodge har benyttet Guardians tjenestevillighed, som Professor Finkelstein har et par borgerlige ord at sige til:
https://www.youtube.com/watch?v=xt5fOmtJfGQ

morten andersen, Steen K Petersen, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Bettina Jensen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

At Corbyn eller en Labour-regering skulle udgøre en "eksistensiel trussel mod det jødiske liv" forekommer mig så virkelighedsfjernt at jeg spekulere i om der ligger en mere eller mindre højreorienteret zionistisk dagsorden bag.

Efter min mening har konservative jøder alt for længe givet sin billigelse til den europæiske og amerikanske højrefløjs mange skræmmekampagner imod muslimer og arabere fordi det passer ind i det verdensbillede atomstaten Israel gerne vil kultivere med Israel som værende et konstant offer for muslimsk aggression.

Ydermere kommer meget af BDS-bevægelsens materiale fra Storbritannien, demonstrationer forekommer ofte i London og flere britiske byer har tilsluttet sig boycott af israelske varer fra ulovlige bosættelser. Noget jeg kan forestille mig højrekræfter i Israel kunne frygte ville blive mere udbredt med en venstredrejning i Storbritannien.

David Breuer, morten andersen, Hans Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Torben K L Jensen kl. 15:30 & 15:32

Tja .... men så bør du i hvert fald have set The Guardians billede af Jeremy Corbyn taget af "Embassy of the State of Palestine in Tunisia", som viser ham stående forrest forrest i gruppen holdende en stor krans med bånd.

Og samme Jeremy Corbyn påstår ikke at have været "involveret" i kransenedlæggelsen ved gidseltagernes grave - rent ævle-bævle af en antisemit.

"Skulle medier ikke hjælpe med at “rette” historier ud, i stedet for at puste til ilden?"

Nej, det skal uafhængig journalistisk - men denne er ganske udgrænset af mediehusenes nyhedsproduktioner, som dels skal sikre seer-/lyttertal og dels sikre at man holder sig indenfor konsensus med de traditionelt magtbærende partier.

Corbyn og hans støtter skal gå på adskillige knivsægge i fremtiden, hvis det lykkes dem at skabe basis for progressive politiske forandringer i UK - og mulighederne er til stede, givet Brexit. Ellers havde det været slut på forhånd.

Torben K.L. Jensen. Mener den modbydelige Blair ikke snarere, at hvis det kommer til et valg mellem Corbyn og Boris Johnson, så vil et nyt parti fylde pladsen mellem de to?
Blair selv er jo stenrig og modtager masser af millioner fra bl.a. Saudiarabien og ukrainske oligarker til sin 'tænketank.'

Jan Skovgaard Jensen

Blair modtog $ 12 millioner fra Saudi Arabien , og så gik ham igang med at skrive kommentarer i forskellige mainstream medier om den fantastiske Kronprins Mohammed Bin Salman, men han selv opfordrede venlige lande til at forfølge det Saudiske mål at bekæmpe Assad i Syrien.

Dermed blev Tony Blair den dyreste puddelhund i verden...

Torben K L Jensen, Bettina Jensen, morten andersen og Jens Falkenberg anbefalede denne kommentar

Fra artiklen: »Det er en stor fraktionskamp,« siger Tom Bale. »Jeg tror, Labour kunne være langt foran Det Konservative Parti, hvis de ikke var så splittet«

Labour er foran De Konservative. En ny undersøgelse viser 41 procent.
Se artiklen:

‘Can Labour be taken back? Yes – we've already done it’, hvor socialister og fagforeningsfolk bakker op om Corbyn.
https://www.morningstaronline.co.uk/article/can-labour-be-taken-back-yes...