Læsetid: 6 min.

Læg al alarmisme til side og lad os diskutere, hvilken planet vi ønsker at leve på

Den amerikanske miljøforsker Erle Ellis opfordrer til, at vi dropper dommedagsprofetier om fossile brændstoffers indlysende skadevirkninger på klimaet og i stedet tager fat på en bredere debat om, hvilken planet vi ønsker at leve på
Dommedagsprofetier er ikke løsningen i kampen mod klimaforandringerne, mener den amerikanske miljøforsker og forfatter Erle Ellis.

Dommedagsprofetier er ikke løsningen i kampen mod klimaforandringerne, mener den amerikanske miljøforsker og forfatter Erle Ellis.

Felix Schmitt

8. september 2018

NEW YORK – »Hold nu op med at forudsige verdens ende og vores civilisations sammenbrud. Lad os i stedet søge at finde løsninger på, hvordan vi kan skabe en bedre fremtid for alle mennesker på vores planet.«

Dette er den amerikanske miljøforsker og forfatter Erle Ellis’ budskab til en klimabevægelse, som i dag går på gaden i storbyer verden over for at protestere mod de politiske beslutningstagere og den fossile brændselsindustris langsomme indsats mod menneskeskabte klimaforandringer.

Professor Erle Ellis uddyber sit budskab:

»Dommedagsprofetier kan have den modsatrettede virkning på folk. Det er vigtigt at slå alarm, når man skal finde løsninger på presserende problemer som f.eks. ozonhullet i 1980’erne. Men når det gælder omstillingen fra fossile brændstoffer til et system baseret på energikilder, der er uskadelige for planetens klima, vil det kun ske over en længere tidsperiode. Den bedste tilgang er derfor at diskutere, hvad det er for et samfund, vi vil have, og hvordan vi finder den rette formel.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
  • Benno Hansen
  • Eva Schwanenflügel
  • Steffen Gliese
  • Maria Francisca Torrezão
  • Kurt Svennevig Christensen
Ejvind Larsen, Benno Hansen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Maria Francisca Torrezão og Kurt Svennevig Christensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ingen af de såkaldte ledere, for dens sags skyld klimaforskere tør belyse den åbenlyse menneskelige forøgelse af verdensbefolkningen med 260.000 nye mennesker pr. dag. De siger sig selv det ikke kan forsætte, hvad skal det nytte jeg ikke spiser kød, ikke flyver, når ingen forstår hvert nyt menneske æder sig gennem alt vi har af natur, spiser resten af Amazonas. Bliver vækstforbrugere som du og jeg.

Touhami Bennour

Hvilke planet? En planet, hvor der ikke extreme højre. Ekstreme højre begynder at være mere truende end klimaforandring.

Forestille hvis mennesker kunne leve som fisk, delt som "stime fisk", hvor de stærkste æder de svageste?
Altså lever som fisk i havet og lever af hinanden? Nogle bliver Hajer, andre torsk, osv.