Læsetid: 8 min.

Modviljen mod Trump og hans manglende klimapolitik har sat skub i den grønne udvikling i USA

Præsident Trumps klimabenægtende politik har virket som en saltvandsindsprøjtning på Demokratiske borgmestre og guvernører, der nu har valgt at gøre en større indsats for at nedbringe udslip af CO2 gennem solkraft, energieffektive bygninger og incitamenter til udbredelsen af elbiler og -busser
I 2007 blev Greensburg i Kansas ramt af en voldsom tornado. Ti år efter har byen rejst sig og er nu en af USA’s mest klimavenlige byer med blandt andet en række siloformet boliger, der skal bruges som levende laboratiorier for et grønt og bæredygtigt liv.

I 2007 blev Greensburg i Kansas ramt af en voldsom tornado. Ti år efter har byen rejst sig og er nu en af USA’s mest klimavenlige byer med blandt andet en række siloformet boliger, der skal bruges som levende laboratiorier for et grønt og bæredygtigt liv.

Emmanuel Dunand

17. september 2018

Greg Lemmons hører ikke til den type amerikaner, hvis instinkt er at give op og tilpasse sig nymodens omstændigheder, bare fordi andre gør det.

Som borgmester i den lille by Abita Springs i oliestaten Louisiana faldt det ham derfor ikke naturligt at acceptere delstatsregeringens forsikringer om, at olieudvindingsteknologien, fracking, skulle være uskadelig for lokale beboere, miljøet – og i et globalt perspektiv – klimaet.

»Jeg kæmpede i Vietnamkrigen og indåndede Agent Orange (gift, der blev benyttet af den amerikanske hær for at få træerne i Sydvietnams jungle til at tabe bladene, så de kunne se guerillastyrkers tilholdssteder, red.). I årtier kunne vi soldater ikke få en redelig forklaring på vores sygdomssymptomer fra regeringen, så jeg har lært at være skeptisk indstillet overfor myndighederne,« fortæller borgmester Greg Lemmons på andendagen for en international klimakonference, der blev afholdt i San Francisco i sidste uge.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Ejvind Larsen
  • ingemaje lange
Eva Schwanenflügel, Ejvind Larsen og ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jørgen Wind-Willassen

Bare lige for at få detaljerne med.
Californien hæver andelen af elforsyningen der er foslifri til 60% i 2030.
I Danmark er målsætningen 100% fosilfri elforsyning i 2030.
Husk lige det.