Læsetid: 7 min.

De nægtede at forsone sig med Assad – nu er krigen kommet til deres sidste tilflugtssted

Det syriske regime og dets russiske og iranske støtter er i gang med en stor militær opmarch ved grænsen til Idlib-provinsen, det sidste fristed for den væbnede opposition – og for de millioner af fordrevne civile fra hele Syrien, der har ladet sig evakuere fra borgerkrigen gennem årene
Idlib i det nordvestlige Syrien har længe været et helle for de millioner af fordrevne civile fra hele Syrien, der har ladet sig evakuere fra borgerkrigen gennem årene. Men nu er krigstrommerne begyndt at buldre i også det nordvestlige Syrien: Et angreb fra regimet og dets russiske og iranske støtter synes undervejs med en igangværende større militær opmarch.

Idlib i det nordvestlige Syrien har længe været et helle for de millioner af fordrevne civile fra hele Syrien, der har ladet sig evakuere fra borgerkrigen gennem årene. Men nu er krigstrommerne begyndt at buldre i også det nordvestlige Syrien: Et angreb fra regimet og dets russiske og iranske støtter synes undervejs med en igangværende større militær opmarch.

Ritzau Scanpix

5. september 2018

Hind Salim og hendes familie hører til de heldige flygtninge i Idlib-provinsen i det nordvestlige Syrien. De måtte efterlade sig alt, da de i grønne busser blev evakueret fra Damaskus-forstaden Douma, men det er lykkedes dem at finde en lejlighed i Idlib by med et nyt køkken.

»Når syrerne hører om, at de grønne evakueringsbusser er på vej, bliver de bange. De ved, at de lader deres hjem og deres gamle liv med alle dets minder bag sig,« siger Hind Salim.

Sorg og elendighed ledsagede familien på deres vej til det nordlige Syrien, hvor de siden har søgt at skabe sig en ny tilværelse i ’Syriens hovedstad for fordrevne’, som hun kalder Idlib, der både er navnet på en by og på den provins, der støder op til grænsen til Tyrkiet.

Byen Idlib, der før den syriske borgerkrig havde 165.000 indbyggere, er præget af de mange nytilkomne fra hele Syrien: Forskellige arabiske dialekter høres, og der er syrere fra de fleste af nationens religiøse mindretal.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
  • Eva Schwanenflügel
Olaf Tehrani og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Thomas Bindesbøll

Vi står endnu engang overfor en omgang uhørte lidelser for den syriske civilbefolkning.

Denne gang de over arme 3 millioner mennesker, der er fanget i Idlib, og som ingen steder har at flygte hen. Nogle prøver at nå frem til Tyrkiet. Der er grænsen hermetisk lukket...

Assad og det russiske luftvåben er nu allerede gået i gang med deres beskidte såkaldte "præcisions"-bombarmenter, der som vanligt kræver civile liv.
Det er ikke til at bære at tænke over, hvilke mange civile der nu igen skal bombedræbes af en fascistisk diktator og krigsforbryder, Assad - aktivt støttet af kyniske Putin og hans militære dræbermaskiner.

Og som så ofte i denne forfærdelige konflikt er der mangel på klare fordømmelser og/eller handling.
Hør onsdagens P1-Orientering med indslag/interview med Thomas Ubbesen:
(Begynder 1:40 inde, som første indslag):
https://www.dr.dk/radio/p1/orientering/orientering-2018-09-05