Læsetid: 2 min.

’Rise for Climate’: Titusinder demonstrerede over hele USA

Størst var demonstrationen i San Francisco, der i denne uge er vært for topmødet Global Climate Action Summit
I San Francisco demonstrede 30.000 mennesker for en mere bæredygtig fremtid.

I San Francisco demonstrede 30.000 mennesker for en mere bæredygtig fremtid.

Amy Osborne

10. september 2018

Titusinder demonstrerede lørdag i marcher og ved protestarrangementer over det meste af USA med krav om hurtigere omstilling til vedvarende energi som et påkrævet modtræk mod farlige klimaforandringer.

Rise for Climate-protesternes mest markante aktion fandt sted ved USA’s vestkyst i form af den ifølge arrangørerne største klimamarch i historien. Marchen bugtede sig rundt i San Franciscos centrum, der i næste uge skal være vært for et klimatopmøde, som samler storbyborgmestre og erhvervsledere fra hele verden.

Marchen i San Francisco havde angiveligt deltagelse af 30.000 demonstranter, der med deres slagord opfordrede Californiens guvernør, Jerry Brown, til at stoppe al fossil energiudvinding i staten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jørgen Tryggestad
  • Eva Schwanenflügel
Jørgen Tryggestad og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jørgen Tryggestad

For et par dage siden blev der i Californien underskrevet en ny lov som påbyder denne stat at den skal nå 100% grøn energi i år 2045, og at den allerede i 2025 skal nå op på 50%.

https://www.huffingtonpost.com/entry/california-100-percent-clean-energy...

På transportsiden er der bl.a. planlagt et stort netværk med brint-fyldestationer især - og i første omgang - rettet til tungtransporten der over, først i Californien, men senere i resten af USA, hvor store lastvognsproducenter nu er klar med en generation med miljøvenlige "fuelcell"-lastvogne. Brint er jo en fantastisk god energibærer både m.h.t. nul-udslip (som er vanddamp) og lagrings-evne og anvendelighed. Og så kan den produceres som elektrolyse-produkt via el fra vindmøller og solceller. Og meget billigt når der bruges overskuds-el.

Selv håber jeg at også Danmark snart satser på brint for fremtiden, især til tungtransporten, men så men også til personbiler, tog og skibe. Dette kan kun gå for langsomt.