Læsetid: 2 min.

’Rise for Climate’: Titusinder demonstrerede over hele USA

Størst var demonstrationen i San Francisco, der i denne uge er vært for topmødet Global Climate Action Summit
I San Francisco demonstrede 30.000 mennesker for en mere bæredygtig fremtid.

I San Francisco demonstrede 30.000 mennesker for en mere bæredygtig fremtid.

Amy Osborne

10. september 2018

Titusinder demonstrerede lørdag i marcher og ved protestarrangementer over det meste af USA med krav om hurtigere omstilling til vedvarende energi som et påkrævet modtræk mod farlige klimaforandringer.

Rise for Climate-protesternes mest markante aktion fandt sted ved USA’s vestkyst i form af den ifølge arrangørerne største klimamarch i historien. Marchen bugtede sig rundt i San Franciscos centrum, der i næste uge skal være vært for et klimatopmøde, som samler storbyborgmestre og erhvervsledere fra hele verden.

Marchen i San Francisco havde angiveligt deltagelse af 30.000 demonstranter, der med deres slagord opfordrede Californiens guvernør, Jerry Brown, til at stoppe al fossil energiudvinding i staten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jørgen Tryggestad
  • Eva Schwanenflügel
Jørgen Tryggestad og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jørgen Tryggestad

For et par dage siden blev der i Californien underskrevet en ny lov som påbyder denne stat at den skal nå 100% grøn energi i år 2045, og at den allerede i 2025 skal nå op på 50%.

https://www.huffingtonpost.com/entry/california-100-percent-clean-energy...

På transportsiden er der bl.a. planlagt et stort netværk med brint-fyldestationer især - og i første omgang - rettet til tungtransporten der over, først i Californien, men senere i resten af USA, hvor store lastvognsproducenter nu er klar med en generation med miljøvenlige "fuelcell"-lastvogne. Brint er jo en fantastisk god energibærer både m.h.t. nul-udslip (som er vanddamp) og lagrings-evne og anvendelighed. Og så kan den produceres som elektrolyse-produkt via el fra vindmøller og solceller. Og meget billigt når der bruges overskuds-el.

Selv håber jeg at også Danmark snart satser på brint for fremtiden, især til tungtransporten, men så men også til personbiler, tog og skibe. Dette kan kun gå for langsomt.