Læsetid: 5 min.

Russerne frygter at falde om, inden pensionen kommer

At gå på pension i Rusland er ikke helt det samme som i Danmark. 52-årige Vitalij Rylov gør sig ingen illusioner om at leve af sin pension, når den endelig kommer. Den er kun et tilskud til at sætte tempoet ned, siger han
Den russiske oppositionspolitiker Aleksei Navalny har kaldt folk på gaden til nye demonstrationer den 9. september mod Putins pensionsreformer.

Den russiske oppositionspolitiker Aleksei Navalny har kaldt folk på gaden til nye demonstrationer den 9. september mod Putins pensionsreformer.

Anatoly Maltsev

4. september 2018

52-årige Vitalij Rylov har regnet ud, hvor mange penge den russiske stat har taget fra ham: 900.000 rubler. Det svarer til godt 90.000 danske kroner.

»Jeg skulle være gået på pension som 60-årig, men nu kommer jeg først til det, når jeg bliver 65. Man kommer til at betale mig fem år for lidt,« siger Vitalij Rylov, der bor i Krasnoe Selo, en sydlig forstad til Sankt Petersborg.

Hele sit arbejdsliv har han indbetalt de obligatoriske bidrag til pensionsfonden for både sig selv og sine ansatte i den lille detailvirksomhed, han ejer. I dag ligger bidraget på 22 procent af lønnen.

»Det var jo en social kontrakt, at vi betalte alt det til pensionsfonden, vi skulle. Og i sidste ende viste det sig, at de ændrede betingelserne, men der er ikke nogen, der vil kompensere for noget,« siger Vitalij Rylov, imens han kommer med et hånligt fnys.

På russiske hjemmesider kan man finde tabeller, der nøje beregner ens pensionsalder på baggrund af fødselsår og køn. Mens Vitalij Rylov således først kan se frem til at få pension i 2031, kan hans kone blive pensionist som 58-årig i 2024.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu