Læsetid: 4 min.

Sådan tænker svenskerne om valgresultatet

Information har talt med tre IKEA-kunder i byen Älmhult i Småland, hvor verdens første IKEA-varehus åbnede i 1958. De er både forvirrede og skuffede over resultatet ved søndagens rigsdagsvalg
Fra venstre: Brahim Tayeb, 43 år, lastbilchauffør fra byen Strömsnäsbruk, Per Rundquist, 24 år, snedker, fra byen Växjö, og Annihild Hedestedt, 72 år, pensionist fra byen Hässleholm.

Fra venstre: Brahim Tayeb, 43 år, lastbilchauffør fra byen Strömsnäsbruk, Per Rundquist, 24 år, snedker, fra byen Växjö, og Annihild Hedestedt, 72 år, pensionist fra byen Hässleholm.

Peter Nygaard Christensen

11. september 2018

Brahim Tayeb, 43 år, lastbilchauffør fra byen Strömsnäsbruk. Stammer fra Marokko, men flyttede til Sverige i 2012.

– Hvad tænker du om valgresultatet?

»Jeg tænker, at resultatet ikke ændrer det store. Partierne er nødt til at tale mere sammen og finde en fælles kurs for, hvad der er bedst for Sverige. Det vigtigste er, at Sverige skal være et stærkere land i Europa og verden. Det skal fastholde sine humanistiske principper og hjælpe til i verden.«

– Kan du prøve at uddybe, hvilke vigtige principper du mener?

»Man kan sige, at Sverige har et problem med, at mange af flygtninge kommer hertil. Og derfor er der skabt et parti imod indvandringen. Der er mange, som mener, at indvandrerne skal sendes tilbage, og at de ikke hører til her i Sverige. Men jeg mener, at Sverige skal være åbent og sørge for, at indvandrere tilpasser sig arbejdsmarkedet. Sverige skal gå fremad og ikke tilbage.«

– Hvilket parti har du stemt på?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ja, det er jo sørgeligt, at det er en marokkansk indvandrer, der bedst holder fast i svensk politisk kultur.

Flemming Berger, Hans Larsen, C Munk og Carsten Nørgaard anbefalede denne kommentar

Hvad der får en 24-årig snedker til at mene, at højrefløjen har noget godt at byde ham, er vist et symptom på den tilbagegang, man alle steder hører, at det svenske skolevæsen har været offer for.

Philip B. Johnsen

Hvis man ser på det svenske valg, har Sverige så forandret sig meget?

Nej ikke væsentligt.

Der er 17,6% der stemmer på Sverigedemokraterne, som ‘hvide’ anti-muslimske svenskere, repræsentere ideen om at være den eneste legitime repræsentant for et forestillet ægte og homogent folk.

Samlet set, for alle svenskere, er invandringen på listen over, de vigtigste emner for valget, nummer 8 på listen og der er 82,4% af befolkningen der stemte på et parti, der i valgkampen har fremført de ‘ikke’ ønsker noget politisk samarbejde med Sverigedemokraterne.

Politisk i Danmark ser det helt anderledes ud, hvis man antager ‘hvide’ anti-muslimske Sverigedemokrater, er at sammenligne med ‘hvide’ anti-muslimske DF’ere.

Touhami Bennour

Lars Jensen
Skandinaviens politik før eller efter valget? jeg det vil være en fortskel, men jeg ved ikke endnu, du må vente. Hvad angår De arbiske lande( jeg jeg skal sige at der findes ikke en civilisation. den er slut i 1492 da Granada i spagnien fald). Hvad der sket senere så kom otmaner tilstyring af verke, det må kender det bedre da det skete i Europa, på balkan og Rusland osv. Efter den anden verdens krig blev araberne fri for kolonialism ,det sidst land var Qatar i 1970. Det sket så meget eksperimenter. alle slog fejl. Arabism, Islamism ( ikke Islamisk stat) Nu er der noget man kalder "arabiske forår", og det du ser nu er arabisk forår, hvis bare du glemmer Danmark et øjeblik. Når jeg siger Arabisk forår det betyder der er to eller flere systemer der bekemper hinaden . Konklusionen, jeg er for arabisk forår og imod de systemer der er nu.
Men det tage lang tid før jeg kan give endeligt svar. I arabisk tilfælde det kan ikke være anderledes. I øvrigt alle lande er i midlertidige, hvis man vil se det rigtigt. Jeg tror du vil vide om jeg er dansker og holder på Danmark, ( når jeg går på restaurant vælger jeg selv, jeg får et menu kort). For det første det betyder overhoved ikke noget i praktisk, for det andet jeg er fri og altid har været det.Jeg er ikke bange.