Læsetid: 5 min.

Her skal vi sætte ind for at reducere den globale udledning af CO2

Man kan dele udledningen af CO2 i hele verden op på fem forskellige områder. Ingen af områderne har endnu knækket kurven, men udledninger fra transport ser ud til at stagnere, fordi bilerne bliver mere energieffektive. Alle områder skal rykke markant for at nå målene i den globale klimaaftale, Parisaftalen
Man kan dele udledningen af CO2 i hele verden op på fem forskellige områder. Ingen af områderne har endnu knækket kurven, men udledninger fra transport ser ud til at stagnere, fordi bilerne bliver mere energieffektive. Alle områder skal rykke markant for at nå målene i den globale klimaaftale, Parisaftalen

Mia Mottelson

8. september 2018

Den største kilde til udledning af drivhusgasser globalt set er afbrænding af kul, olie og gas til el- og varmeproduktion, mens landbruget er andenstørste udleder af drivhusgasser. De lande, der udleder mest, er Kina med 30 procent af de samlede udledninger, USA med 15 procent og EU med ni procent.

Siden 1970 er de årlige udledninger af drivhusgasser fordoblet, og særligt fra år 2000 og frem er udledningerne accelereret. Eneste periode, hvor der har været en kortvarig stagnation i udledningerne, var i årene umiddelbart efter den globale finanskrise. Fra 2016 til 2017 steg udledninger af CO2 forbundet med afbrænding af fossile brændsler, ifølge Det Internationale Energiagentur, IEA, med 1,4 procent svarende til 0,46 GtCO2 (Gigaton Co2).

»Den betydelige vækst i CO2-udledning fra energisektoren i 2017 fortæller os, at den aktuelle indsats for at bekæmpe klimaforandringerne langt fra er tilstrækkelig,« kommenterede IEA’s administrerende direktør, Fatih Birol, i marts i år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Christian Skoubye
  • Thomas Olsen
  • Kurt Nielsen
  • Eva Schwanenflügel
  • Randi Christiansen
  • Lise Lotte Rahbek
Christian Skoubye, Thomas Olsen, Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel, Randi Christiansen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Plant en skov i Sahara. Det var én ting at gøre, der også på sin vis vil føre til mere nedbør over Afrika, såvidt jeg har forstået.

Sæt nogle solceller og vindmøller op hurtigst muligt. Ja de er grimme at kigge på fra dit yndige sommerhus. På den anden side er et sommerhus på havets bund nok heller ikke super attraktivt.