Læsetid: 9 min.

»Alternative für Deutschland holder, hvad CSU lover«

I Bayern har det store flertal i årtier været konservative CSU-vælgere. Siden flygtningekrisen har det ændret sig – ikke mindst i Niederbayern ved den østrigske grænse, hvor Alternative für Deutschland lover at føre den højreorienterede politik, som CSU ikke selv kan lykkes med
Bayern er et af de rigeste områder i Europa. Men i byen Deggendorf ved hjørnet ned mod Tjekkiet og Østrig sponserer de lokale supermarkeder mad, som ved siden af byens flygtningecenter dagligt deles ud til mindrebemidlede borgere. De er generelt ikke synderligt tilfredse med den tyske flygtningepolitik.

Bayern er et af de rigeste områder i Europa. Men i byen Deggendorf ved hjørnet ned mod Tjekkiet og Østrig sponserer de lokale supermarkeder mad, som ved siden af byens flygtningecenter dagligt deles ud til mindrebemidlede borgere. De er generelt ikke synderligt tilfredse med den tyske flygtningepolitik.

Malene Anthony Nielsen

11. oktober 2018

BAYERN – »Prøv at forestille jer, at hver femte i Bayern skulle stemme på De Grønne.«

En trodsig latter breder sig i runden af rygere uden for kroen Hopf ved den bayerske landsby Bernried.

At De Grønne ved søndagens valg ifølge meningsmålinger skulle lande på ca. 18 procent i det konservative Bayern, mens Alternative für Deutschland (AfD) formentlig må nøjes med godt ti procent, er åbenlyst ikke populært.

»I meningsmålingerne prøver de altid at få det til at se ud som, at det ikke går så skidt for de pæne partier alligevel. Men vent og se ved valget,« siger den ca. 55-årige Achim.

Én efter én skodder mændene deres cigaretter og går tilbage ind i krostuen med almuemøbler og alpehorn i loftet, hvor en kromutter i folkedragt og højt humør serverer solide kødretter og store krus øl. Her afholder lokale AfD’ere en månedlig Stammtisch – en tysk tradition, hvor man udveksler politiske erfaringer og holdninger over en øl eller tre. En snes mennesker er dukket op denne aften, de fleste mænd over 50.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben K L Jensen
  • Poul Erik Pedersen
  • Eva Schwanenflügel
Torben K L Jensen, Poul Erik Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ib Gram-Jensen

Lidt rørende, at en person, der er forarget over, at man kalder AfD-tilhængere for nazister, kalder Merkel for kommunist. Hvilken af betegnelserne er mon længst fra virkeligheden?

En af årsagerne til at der har været en konsekvent højredrejning i det tyske samfund er stigende ulighed og fattigdoms reformer hvilket ender med at der skal findes en " SKURK" skurken er Frau Merkel og hendes " WIR SCHAFFEN DAS! af andre skurke fremfører de højre nationale de fremmede folkeslag i landet.....