Læsetid: 4 min.

Brexit: Dette er ikke afslutningen. Det er ikke engang begyndelsen på afslutningen

Når Løkke, Merkel & Co. mødes i weekenden til en omgang EU-teater om Brexit, skal de egentlig ikke beslutte noget. De skal bare nikke og give hånd og forsøge ikke at gøre det hele mere besværligt, end det allerede er. Men dét kan i sig selv godt blive svært
Der har været bøvl med Gibraltar her til sidst i Brexit-forhandlingerne, fordi spanierne har været utilfredse med, at det godt kunne fremgå tydeligere, at Gibraltar ikke er britisk, men et ’omstridt territorie’. Her ses territoriet fra den spanske by Cadiz.

Der har været bøvl med Gibraltar her til sidst i Brexit-forhandlingerne, fordi spanierne har været utilfredse med, at det godt kunne fremgå tydeligere, at Gibraltar ikke er britisk, men et ’omstridt territorie’. Her ses territoriet fra den spanske by Cadiz.

JORGE GUERRERO

24. november 2018

Brexit ... Ja, nu skal vi altså til det igen, og vi kan lige så godt få dramaturgien på plads med det samme: Dette er ikke afslutningen, som Winston Churchill berømt sagde i 1942 efter slaget om el-Alamein. Det er ikke engang begyndelsen på afslutningen, men det er måske afslutningen på begyndelsen.

Når EU’s 28 regeringschefer mødes til et ultrakort ekstraordinært Brexit-topmøde søndag formiddag, er det afslutningen på 17 måneders kaotiske forhandlinger om, hvordan et land egentlig træder ud af EU. Men det er ikke afslutningen på Brexit.

Løkke, Merkel & Co. lander i Bruxelles tidligt om morgenen – de går på den røde løber, de spiser frokost, de trykker hænder, de giver interviews, men de skal faktisk ikke beslutte noget. Der er ingen forhandlinger om skilsmissen eller om fremtiden, for alle aftaler er allerede klar og indbundet. Hele ugen har topembedsmænd fra hele Europa i slips og jakke holdt morgenmøder, før solen stod op, og telefonmøder, når solen gik ned, for at få de sidste detaljer i aftalerne på plads.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Torben K L Jensen
Eva Schwanenflügel og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Tysklands vigtigste allierede i austerity-politikken forlader EU i en tid med opbrud i opbakningen til EU.
Timingen kunne ikke være dårligere - mest for EU.

Torben Lindegaard

@Christian Bennike

Det er nu alligevel værd at kippe med flaget for færdig Udtrædelsestraktat.
Det er bestemt ingen spøg at filtre 45 års fælles lovgivning ud.

Og EU vil hellere end gerne handle med UK -
der er absolut basis for en for begge parter gunstig samhandelstraktat.

Ikke blot Spanien kan forhindre den nuværende aftale mellem Storbritannien og EU.

For nu oplyser Arlene Foster, der er leder af det nordirske unionistparti, DUP, at hun ikke vil acceptere den foreliggende aftale mellem Storbritannien og EU. Hun undre sig i øvrigt over, at hun ikke er blevet informeret, og mener, at EU bør stoppe forhandlingerne nu, da de ikke vil kunne gennemføres.

Dette er en vigtig meddelelse, for DUP er en del af den britiske regering. Uden DUP´s accept, kan Torry-partiet kun foretage folkeafstemning om, hvem der skal lede regeringen. Og her fører Labour og dets leder, Jeremy Corbyn, tilsyneladende i øjeblikket.

Klassisk EU forhandling. Drama til det sidste. Men det virker. Flot klaret EU.
Og hvis aftalen bliver vedtaget - og det bliver den nok, fordi det er for sent, at komme med en ny - så er UK a la Norge kun trådt ud på papiret. UK er de facto stadig underlagt EU på så mange områder.
Og endnu en sejr til EU beaukratiet over et demokrati. Jeg savner at nogle MEP har meninger.

"Og endnu en sejr til EU beaukratiet over et demokrati. Jeg savner at nogle MEP har meninge"

Det er noget sludder. UK har med åbne øjne stemt sig ud. UK har med åbne øjne erkendt at det var uhensigtsmæssigt hvad de havde besluttet. UK har med åbne øjne fohandlet med EU. Der er ingen der har tvunget dem til noget som helst.

Men nu kommer den svære, nemlig at få det godkendt i parlamentet i UK.

Jørgen Larsen, Gert Romme og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar

@MIchael Friis - Klassisk EU bashing uden andet indhold og formål, end netop det. Det er jo det rene vrøvl. UK har selv stemt sig ud.