Læsetid: 6 min.

Kvinderne fører an mod Trump

Med flere kvindelige kandidater i front vandt demokraterne en vigtig sejr i Repræsentanternes Hus. Uddannede kvinder i forstæderne, der stemte på Trump i 2016, vendte ham ryggen ved midtvejsvalget. Men demokraterne mangler stadig et samlende politisk projekt
Den 38-årige Sharice Davids er en af de mange kvinder som i går blev valgt ind i Kongressen ved tirsdagens midtvejsvalg. Hun er tidligere MMA-fighter og vandt sin første kamp som professionel på mindre end to minutter i 2013 og er medlem af Ho-Chunk-folket, der hører hjemme i Wisconsin.

Den 38-årige Sharice Davids er en af de mange kvinder som i går blev valgt ind i Kongressen ved tirsdagens midtvejsvalg. Hun er tidligere MMA-fighter og vandt sin første kamp som professionel på mindre end to minutter i 2013 og er medlem af Ho-Chunk-folket, der hører hjemme i Wisconsin.

Jim Lo Scalzo

8. november 2018

Hvis man ser frem mod præsidentvalget i 2020, var valget til Repræsentanternes Hus tirsdag det vigtigste valg.

Her blev Donald Trumps præsidentskab udsat for den første nationale test, siden han overtog magten for to år siden. Mens republikanerne tog Senatet, hvor færre sæder var på valg, vandt demokraterne sikkert det kongreskammer, Repræsentanternes Hus, hvor alle sæder var på spil spredt ud over hele landet.

Det blev ikke en blå demokratisk bølge eller en jordskredssejr. Men de vandt i kraft af yngre kvinder; den yngste nogensinde blev valgt, kvinder med tørklæde, farvede kvinder og flere LBGT+-kandidater. Dermed sikrede de sig sejren ved at frarøve Trump de kvindelige vælgere i forstæderne til de store byer, som han vandt i 2016.

Det vurderer blandt andre Mark Shanahan, leder Afdelingen for Politik og Internationale Relationer ved University of Reading og ekspert i amerikansk politik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Torben K L Jensen
  • Frede Jørgensen
  • Anne Eriksen
Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Torben K L Jensen, Frede Jørgensen og Anne Eriksen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Det kan godt være, at Trump vil forsøge at tale Demokraterne ned med at de er for venstreorienterede, (det prøvede han forøvrigt også i valgkampen ved at kalde dem "de radikaliserede", dvs socialistiske), men siden Bernie Sanders trådte så stærkt ind på scenen i 2016, virker det som om det ikke længere er så skræmmende som før i tiden.

Det kan vise sig at give bagslag for Trump, at hans egentlige vælgerbase er så begrænset, og at hans yndlingsaversioner faktisk rammer bredt i flæng. Især kvinderne er i risikozonen, hvilket netop gør at de er blevet vakt til modstand.

Det bliver afsindigt spændende at følge, hvordan Demokraterne vil følge op på sejren i Repræsentanternes Hus - og ikke mindst, hvem der bliver frontløber som næste præsident-kandidat.
(Tror personligt ikke på Elisabeth Warren, hun er for stor en del af den etablerede elite).

Anne Eriksen, Niels Duus Nielsen og Nike Forsander Lorentsen anbefalede denne kommentar
Nike Forsander Lorentsen

Herligt med alle de unge kvinder af alla 'minoriteter' kom ind i kongressen. Nye unge krafter med andre agender og så forskellige. Hep før dem, og at det smitter af på os, og det gør det helt sikkert.

"Kvinderne fører an mod Trump" er overskriften, men den kunne have været "Kvinder er lettere at manipulere" eller "Kvinder er vendekåber."
Tænk på Cambridge Research og den kritik, der var mod deres målrettede annoncering. Hvorfor er det nu OK at gå efter kvindestemmer? Moral og dobbeltmoral?
Jeg har stemt på kvinder, og vil sikkert gøre det igen. Men jeg kan ikke lide denne kvinde/mand modsætning. Den bedste person til jobbet. Tak.

Henrik Brøndum

Jeg synes da det er en skam Sharice Davids er blevet politiker. Med de flotte arme skulle hun da hellere være fortsat i MMA, og lade en anden sidde i kedelige mødelokaler og diskutere klassekvotienter, hastighedsgrænser og pensionsalder? Politik er og bør være for tørvetrillere, livsstykker som Sharice og Donald har om ikke andet, så det at være fejlanbragte tilfælles?

Frede Jørgensen

@ Henrik

Sharice Davids flotte arme skal bruges til at lægge arm med Trump.

Eva Schwanenflügel, Nike Forsander Lorentsen, Henrik Brøndum og Flemming Berger anbefalede denne kommentar