Læsetid: 11 min.

Her er, hvad Mamduh kan vende hjem til i Raqqa

Syriske flygtninge skal hjem hurtigst muligt, mener et flertal i dansk politik. Tre flygtningefamilier i Danmark har givet Information adressen på deres hjem i Raqqa, så vi selv kan se, hvad de har at vende tilbage til
»Det er ikke nemt at bede familier rejse hjem, hvis de faktisk er faldet til. Hvis forældrene arbejder og børnene taler dansk. Hvis de indgår positivt i vores fællesskab. Men det er alligevel det moralsk rigtige. Vi skal ikke gøre flygtninge til indvandrere,« sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Venstres landsmøde i weekenden.

»Det er ikke nemt at bede familier rejse hjem, hvis de faktisk er faldet til. Hvis forældrene arbejder og børnene taler dansk. Hvis de indgår positivt i vores fællesskab. Men det er alligevel det moralsk rigtige. Vi skal ikke gøre flygtninge til indvandrere,« sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Venstres landsmøde i weekenden.

Thea Pedersen

21. november 2018

DANMARK/RAQQA – I en treværelses lejlighed i Svendborg har Mamduh al-Ahmad fundet ly med sin hustru Hanadi og deres fem børn.

»I dag er det tre år siden, vi blev genforenet,« siger 47-årige Mamduh al-Ahmad med et stort smil.

Da han flygtede fra Raqqa til Tyrkiet i 2014, troede han, det kun var for en kort stund, og at Islamisk Stat (IS) hurtigt ville blive besejret.

»Jeg ville ikke til Europa. Jeg havde aldrig troet, jeg skulle ende der. Vi troede, vi skulle tilbage.«

I Raqqa var Mamduh al-Ahmad matematiklærer i grundskolen, hans hustru på gymnasiet. Nu er han ved at opgive håbet om at undervise igen og er ved at indstille sig på en karriere som buschauffør i Danmark. Hanadi al-Ahmad går på sprogskole og vil være sosuassistent eller pædagogmedhjælper.

Men står det til regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, skal Mamduh al-Ahmad og hans familie ikke finde sig alt for godt til rette i Danmark. De skal tværtimod rejse hjem til Raqqa, så snart det er muligt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Alvin Jensen
 • Eva Schwanenflügel
 • Thomas Olsen
 • Carsten Munk
 • Svend Erik Sokkelund
 • Christian Mondrup
 • Torben K L Jensen
 • Erik Karlsen
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Johnny Christiansen
 • Dorte Sørensen
 • Tommy Clausen
 • Randi Christiansen
 • Anders Reinholdt
 • Torsten Jacobsen
Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Thomas Olsen, Carsten Munk, Svend Erik Sokkelund, Christian Mondrup, Torben K L Jensen, Erik Karlsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Johnny Christiansen, Dorte Sørensen, Tommy Clausen, Randi Christiansen, Anders Reinholdt og Torsten Jacobsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kan man sende familier med børn der taler dansk, til ruin byer i Syrien, hvor skal de bo og hvor kan de arb. Og tjene til livets ophold?
Hvis de har arb. Og vi mangler jo arbejdskraft, er det så ikke kolbøtte fabrik, og så taler man om at importere arbejdskraft fra Asien? De kan jo ikke tale dansk. Det vil være umenneskeligt at sende familier der er flygtet fra militær tjeneste tilbage til Assat.

Søren Veje, Gert Romme, Christel Gruner-Olesen, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Thomas Olsen, John Andersen, Svend Erik Sokkelund, Anne Eriksen, Søren Bro, Erik Karlsen, Ellen Chakir, Ina Mann, Dorte Sørensen, Tommy Clausen og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar

Her ser vi resultatet af den politiske ubeslutsomhed, der efterlader disse mennesker i vadestedet fuld af tvivl og rådvildhed. Jo længere tid der går, jo vanskeligere.
Mamduh må have været særlig aktiv for at være truet fra begge sider. Hans familie bor der stadig, som beskrevet i artiklen. Kunne de ikke have taget sig af konen og de fembørn og dermed givet Mamduh større handlefrihed. Svært for os at vurdere.
Nu er tiden gået og flygtningene bliver godt integreret. Skal vi så tro på hans inderste ønske om at vende tilbage ?
Nej, det er ikke nemt - med statsministerens ord.

Kenneth Jacobsen

Pokkers at skulle beklage sig over, at flygtningene med tiden går hen og blir integreret, når dogmet ellers lyder, at den slags kun kan mislykkes...

Christel Gruner-Olesen, Eva Schwanenflügel, Anders Reinholdt, Flemming Berger, Carsten Wienholtz, Hans Larsen, Niels Duus Nielsen, John Andersen, Christian Mondrup og Søren Bro anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

Man ser, at det er blevet god tone at tale om moralsk pligt. Når det gælder syrere.

Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Hans Larsen, John Andersen, Niels Duus Nielsen og Christian Mondrup anbefalede denne kommentar

vi hjælper USA med at smadre lande i Mellemøsten og afviser at tage de flygtninge, der deraf opstår.

Hanne Pedersen, Christel Gruner-Olesen, Alvin Jensen, Dagmar Christiandottir, Eva Schwanenflügel, Carsten Wienholtz, Holger Madsen, Niels Duus Nielsen, Leo Nygaard, Thomas Olsen og John Andersen anbefalede denne kommentar

Havde Mamduh og familie et ønske om at blive betragtet som flygtninge, eller havde de et ønske om at blive betragtet som indvandrer i Danmark/Europa?
Hvis de reelt ønskede at blive betragtet som flygtninge, forstår jeg det sådan, når der er mulighed for at vende hjem, er det flygtninges lod at gøre dette, og sådan har det vel været sådan siden flygtningekonvention opstod.
Ud fra fotoet ser det umiddelbart ud til, at der er rigeligt med arbejde.

Per Torbensen, Georg Kallehauge, Michael Friis, Hans Aagaard og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

@Erik Pedersen, Du skriver at ”Tyskerne og Japanerne er i dag glade for at deres forældre valgte at genopbygge deres lande, i stedet for blot at udvandre”. Rigtig mange tysker udvandrede faktisk. Men du glemmer at der var noget som hed marshall hjælpen som skulle bruges til at genopbygge disse lande hurtigt. Donald Trump har udtalt at Amerika ikke vil hjælpe med genopbygning af netop Syrien, det kan Rusland gøre.

Christel Gruner-Olesen, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Carsten Wienholtz, Holger Madsen, Hans Larsen, Niels Duus Nielsen, Søren Bro og Thomas Olsen anbefalede denne kommentar

Hvad er der forkert i at Rusland yder økonomisk støtte til genopbygningen af Syrien? Som jeg forstår det, er siddende magthaver ikke rigtig glad vesten.
Selvfølgelig er det rigtigt at, der ved hver krig rundt i verden er indbyggere, der vælger at immegrerer; men så er de jo ikke flygtninge. Som jeg forstår det er hovedpersonen og hans familie kommet ind i landet, hvor de har påberåbt sig flygtningestatus. Som jeg tidligere har været inde på, nu må de bestemme sig, vil de være flygtninge med de fordele og ulemper eller immigranter med helt helt andre betingelser!

Per Torbensen, Dagmar Christiandottir, Leo Nygaard og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Ole Rødvig, Assad og hans regering har udstedt amnesti til desertører, så det er ikke der, skoen trykker. Så vidt jeg er orienteret vil de fleste flygtninge fra Syrien vende hjem igen, da de alligevel ikke føler sig velkomne her i landet (1-0 til Støjberg og co.). De få, som faktisk er velintegrerede, har så andre grunde til, at de gerne vil blive her - først og fremmest det faktum, at deres børn i mellemtiden er blevet danske.

Hvis vi nu var en almindelig nation, ville vi lade nogle blive og lade andre vende hjem til Syrien. Men vi er ikke længere en almindelig nation, men derimod en ualmindeligt fremmedfjendsk nation. Det vil komme og bide os i r*ven, den dag, vi selv vil blive ramt af ulykker uden for vores kontrol - som fx når vi rammes af oversvømmelse af alle kystnære egne og når hedeslag bliver en folkesygdom.

Christel Gruner-Olesen, Alvin Jensen, Anders Reinholdt, Viggo Okholm, Eva Schwanenflügel, John Andersen, Marie Jensen, Carsten Wienholtz og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Kemiske angreb plejer at rydde forsider, når der er mulighed for at beskylde Assad eller russerne for at stå bag, men når "oprørerne" bruger klorgas, er det åbenbart helt uinteressant?

https://edition.cnn.com/2018/11/25/middleeast/syria-gas-attacks/index.html

Ganske vist er Information mere en analyse-avis end en nyheds-avis, men det kalder vel også på analyse, når det officielle narrativ modsiges af virkeligheden?

Husk på, at "oprørerne" finansieres af USA, UK og Saudiarabien, og husk også på, at vi er allierede med de to førstnævnte. Så længe, vi ikke kritiserer USA for at støtte terrorister, er vi ifølge amerikansk logik medskyldige: "Either you are with us, or you are with the terrorists".

Niels Duus Nielsen

Bump!

Hvorfor er det uinteressant, når "moderate" oprørere gasser civile, mens det er dybt forkasteligt, når Assad gør? Er forbrydelsen ikke den samme?