Læsetid: 3 min.

Unge kræver handling – trækker politikerne i retten og strejker for klimaet

Den kommende brasilianske regering meddeler, at den ikke vil være vært for FN’s klimatopmøde COP25 i 2019. Det er for dyrt og ikke relevant for regeringen, lyder begrundelsen
Fredag gik skoleelever i lande som Holland, Belgien, Sverige, Canada, Australien, Danmark og mange flere verden over i strejke for klimaet. Budskabet fra eleverne var, at det ikke giver mening at gå i skole, hvis fremtiden alligevel ødelægges af klimaforandringerne.

Fredag gik skoleelever i lande som Holland, Belgien, Sverige, Canada, Australien, Danmark og mange flere verden over i strejke for klimaet. Budskabet fra eleverne var, at det ikke giver mening at gå i skole, hvis fremtiden alligevel ødelægges af klimaforandringerne.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

1. december 2018

Hvis du vil modtage et overblik over ugens gode og dårlige nyheder for klimaet, kan du få ’Kampen for klimaet’ leveret direkte til din indbakke hver fredag.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Skoleelever kræver handling

Fredag gik skoleelever i lande som Holland, Belgien, Sverige, Canada, Australien, Danmark og mange flere verden over i strejke for klimaet. Budskabet fra eleverne var, at det ikke giver mening at gå i skole, hvis fremtiden alligevel ødelægges af klimaforandringerne.

Særligt de australske skoleelever deltog massivt i skolenedlæggelserne – og Australien er også et af de lande, der politisk gør mindst for at ændre på den globale opvarmning, selv om landet rammes stadigt hårdere af konsekvenserne i form af især lange tørkeperioder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jørgen Clausen

Til alle Jer unge. I kan starte med at skrotte Jeres smartphones og computere, undlade at bruge netflix, youtupe, facebooke, snapchat, instergram og meget andet digitalt og spare verden for en enorm CO2 forurening og derved undgå klimaforandringer. Allerede i dag forurener internettet lige så meger som alverdens flytrafik. Om få år vil dataforbruget således svinde et mangefold af flytrafikkens CO2 udledning.

Jeg ser frem til I selv sætter handling bag Jeres utilfredshed. For hvis I ikke gør det selv, hvorfor i alverden skulle andre så?