Læsetid: 4 min.

Kramp-Karrenbauer kæmper for at komme ud af Merkels skygge

Annegret Kramp-Karrenbauer står for kontinuitet – men det er langtfra kun en styrke i et CDU, der hungrer efter opbrud
Annegret Kramp-Karrenbauer vandt fredag formandsposten i CDU. Den katolske jurist står for kontinuitet – men det er langtfra kun en styrke i et parti, der hungrer efter opbrud

Kay Nietfeld

7. december 2018

»Jeg kan, jeg vil, jeg gør det.«

Selv om hun læste den op, så Annegret Kramp-Karrenbauer overrasket ud, da sætningen kom ud af hendes mund. Det var på et CDU-partimøde i februar, og hun kandiderede til at skifte sin post som ministerpræsident i delstaten Saarland ud med posten som generalsekretær i CDU. Missionen var åbenlys. Merkel ville køre Annegret Kramp-Karrenbauer i stilling som ny partiformand op til et regulært Forbundsdagsvalg i 2021.

Allerede dengang blev der joket med den klodsede klang i navnet ’kansler Annegret Kramp-Karrenbauer’.

I en international målestok opvejes det en smule af øgenavnet ’Annegreat’ eller af initialerne AKK, der har en glans af JFK over sig. Men begge disse løsninger passer umiddelbart dårligt til den 56-årige jurist, der trods sin overbevisende politiske karriere og sin ufattelige flid sjældent praler af sig selv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jørgen Mathiasen

Hvis Kramp-Karrenbauer kæmper med en skygge, så er det en slags skygge for dem, som ikke aner noget om hende, og en anden for ret store dele af den tyske offentlighed. Hendes synspunkt om, at ægteskab for alle fører til polygami og andet utøj er blevet udlagt som hun har sagt, om ægteskab for alle fører til polygami og andet utøj, som de skriver i ATS.
Det er mao. nogle forbløffende værdipolitiske synspunkter, hun har gjort sig til talskvinde for, at man gad vide, hvad der skal blive af dem, hvis hun vinder valget.