Læsetid: 2 min.

Modi mister momentum før valgår

Nederlag i tre delstatsvalg er det største tilbageslag for regeringspartiet BJP under Narendra Modis ledelse. Senest til maj skal der afholdes parlamentsvalg i Indien, og Modi er fortsat favorit – men oppositionens håb om en national valgalliance lever
15. december 2018

For første gang, siden Narendra Modi kom til magten ved en jordskredssejr i 2014, oplever hans parti tilbagegang på det politiske landkort. BJP indkasserede tidligere på ugen nederlag i tre delstater. Og det endda i den centrale del af Indien, der ellers anses som hinduernes hjerteland og en højborg for det hindunationale regeringsparti.

Under Modi har BJP’s safrangule kendingsfarve vundet frem valg efter valg, men sådan skulle det ikke gå i delstaterne Rajasthan, Madhya Pradesh og Chattisgarh. Vælgernes fravalg af BJP skyldes en blanding af utilfredshed i landbefolkningen, fortsat høj arbejdsløshed og manglende indfrielse af valgløfter.

For oppositionen er sejren en sjælden og yderst kærkommen triumf. Der er valg til det indiske underhus i parlamentet i foråret, hvor oppositionen med Kongrespartiet i spidsen håber på at få stemmer nok til at kunne danne en ny regering. Og på grund af resultaterne fra de tre delstater ser Modi ikke længere helt så usårlig ud. Valgene i Rajasthan, Madhya Pradesh og Chattisgarh var de sidste i delstaterne inden det nationale valg næste år. Dermed kan valgkampen nu for alvor gå i gang.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu