Læsetid: 3 min.

Berlin køber 260 lejligheder tilbage fra danske PFA Pension efter protester

PFA Pension investerede i 2018 omkring syv milliarder kroner på det tyske boligmarked. Efter stærke protester har Berlin nu købt 260 af lejlighederne tilbage. Vi investerer bare på gængse markedsvilkår, lyder det fra PFA
Store protester i december mod PFA i det berlinske kvarter Neukölln. 

Store protester i december mod PFA i det berlinske kvarter Neukölln. 

Christian Mang

11. januar 2019

Der var stærke protester med politisk opbakning fra både kommunalt niveau og Forbundsdagspolitikere, da lejerne i ca. 140 lejligheder i berlinerbydelen Neukölln i december demonstrerede mod, at deres ejendomme var blevet solgt til den danske pensionsfond PFA.

De frygtede både opsigelse og huslejestigninger, som de med det lave berlinske løn- og pensionsniveau i mange tilfælde ikke ville kunne betale. Og de havde stor succes med at få omfattende tysk mediedækning af deres protest mod den danske investor, hvis opkøb falder i en tid, hvor huslejepriser er et af de mest socialt sprængfarlige politiske emner i landet, hvor omkring 80 procent bor til leje.

Onsdag i denne uge blev det offentliggjort, at de 140 lejligheder i Neukölln og yderligere ca. 125 lejligheder i bydelen Mitte nu står til at blive købt tilbage af det kommunale bystyre, hvor de overdrages til to kommunale boligselskaber.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu