Læsetid: 6 min.

Italien skyder europæisk valgkamp i gang med tæsk til Macron: »Frankrig er aldrig holdt op med at kolonisere Afrika«

Det er ironisk nok den mest EU-skeptiske regering, der er i færd med at opfylde de mest EU-begejstredes drøm om en politisk valgkamp på tværs af kontinentet. Men foreløbig ser det ikke kønt ud. Italiens to regeringspartier vil sikre deres succes ved det kommende skelsættende valg til Europa-Parlamentet ved at tæske løs på Macron – målet er at underminere hans vision om et tættere Europa
Højrenationalisten Matteo Salvini og populisten Luigi Di Maio har slået vredt ned på Frankrig, og ikke mindst landets præsident, Emmanuel Macron, som de anklager for at have forårsaget flygtningestrømmen til Europa og for at være skyld i, at tusindvis af migranter er druknet i Middelhavet.

Højrenationalisten Matteo Salvini og populisten Luigi Di Maio har slået vredt ned på Frankrig, og ikke mindst landets præsident, Emmanuel Macron, som de anklager for at have forårsaget flygtningestrømmen til Europa og for at være skyld i, at tusindvis af migranter er druknet i Middelhavet.

Stephane Lemouton

24. januar 2019

FRIULI – Den europæiske valgkamp er gået i gang, og den blev slået an med et angreb ind over den vestlige del af alperne.

De sidste dage har Italiens politiske tæskehold – højrenationalisten Matteo Salvini og populisten Luigi Di Maio – slået vredt på Frankrig, og ikke mindst landets præsident, Emmanuel Macron, som de anklager for at have forårsaget flygtningestrømmen til Europa og for at være skyld i, at tusindvis af migranter er druknet i Middelhavet.

Frankrig forhindrer økonomisk udvikling på det afrikanske kontinent og er »aldrig holdt op med at kolonisere Afrika«, sagde Di Maio, leder af Femstjernebevægelsen, hen over weekenden.

Mandag satte han endnu et slag ind med påstanden om, at det er på grund af Frankrigs politik, at »flygtninge forlader deres hjemlande og dør i havet eller når frem til vores kyster«.

»EU bør sanktionere Frankrig,« erklærede han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kim Folke Knudsen
  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
  • Runa Lystlund
Kim Folke Knudsen, David Zennaro, Eva Schwanenflügel og Runa Lystlund anbefalede denne artikel

Kommentarer

Runa Lystlund

Måske er vi i Europa blevet lidt historieløse.

Der er ingen tvivl om, at Frankrig havde kolonier i Afrika og flere steder og har givetvis ikke behandlet dem pænt. Andre lande så som Italien, GB, Belgien, Holland, Portugal, Spanien og Danmark m.fl. havde også kolonier rundt omkring og opførte sig heller ikke som søndagsskoledrenge.

Lad os heller ikke glemme, at Libyen, som Italien har lavet særlige aftaler med, vedrørende stop af flygtninge, er en tidligere italiensk koloni.

Berluscone skulle have været rimelig tæt på Gaddafi, der tog magten i Libyen i 1969. Han siges at have foræret Gaddafi et IC4 tog. Det står et sted ude i ørkenen. Det er en rørende gestus fra Italiensk side, at forære Libyen et tog, der knapt nok nogen sinde har kunnet køre. Det siger sådan set alt om italiensk politik. Helt fra jeg var barn, har der været politiske kriser i Italien og jeg er ikke helt ung.

Det er sager som denne, der skaber splid i Europa. Den spirende italienske fascisme ønsker måske Italexit. Det skal nok hjælpe på deres økonomi og liren, hvis de får den tilbage.

Det er som dagens politikere har det hele i munden og mindre i hovedet.

Kim Folke Knudsen, Trond Meiring, Gert Romme, Eva Schwanenflügel og Erik Jakobsen anbefalede denne kommentar

Tidligere franske præsident Sarkozy var så rodet ind i Libyen og Gaddafi at han simpelthen har været arresteret for at modtage libyske penge til hans 2007-valgkamp, og nu ustandselig må sidde i retten herfor. Hvad mon skulle den anden vej?

Runa Lystlund, Trond Meiring, Bjarne Bisgaard Jensen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

@ Runa Lystlund,

Jerg tror, du har ret i, at mange af os er historieløse, og nogle har formentlig aldrig haft en rimelig historiebaggrund.

Jeg ved selvfølgelig, at du har ret angående Frankrig og bl.a. Afrika. Men faktisk har Italien også har sine interesser i Afrika gennem århundrede. Ofte var Italiens interesser ude hos den styrtende rige norditalienske adel.

Og hvis man ser på, hvordan Frankrig kom ud af Algier - og det var faktisk i nyere tid. Så kan det tilføjes, at også Italien havde en ganske blodig afslutning på sine imperiedrømme.

Og selv om Matteo Salvini fra Lega Lombarda og Luigi Di Maio fra Movimento 5 Stelle egentlig ikke har meget tilfælles - og slet ikke politisk opfattelse, så kan man i hvert fald konstatere, at de begge er helt "historie-døve".

Runa Lystlund, Kim Folke Knudsen, Flemming Berger og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Det er fuldstændig idiotisk at opfinde en leg om, hvem er Sorteper hvem har ansvaret for klimaødelæggelse, fattigdom, stater som opløses i anarki og alt det andet i Afrika, som er med til at skabe immigration og flugt fra de fattige samfund ?.

Vi skal tale om, hvorledes kan Det europæiske Fællesskab gennem udviklingspolitik støtter vores nabolande i Afrika, så de kan være med til at mestre klimaudfordringen og fattigdommen.

Hr. Salvini har glemt Italiens optræden i 1930´erne overfor Abbysinien,hvor Mussolinis tropper brugte giftgas og terror mod den etiopiske befolkning. Italien har været koloniland for Libyen.

Det her er en afledningsmanøvre, hvor der skabes en ydre fjende Frankrig, så italienerne har det at samles om istedet for, at borgerne begynder at kigge på, hvad den nye Italienske Regering egentligt udretter af godt for befolkningen hjemme i Italien.

Link til Wikipedia GB Etiopiens historie
https://en.wikipedia.org/wiki/Ethiopian_Empire