Nyhed
Læsetid: 2 min.

Migranter er »fanget i et mareridt«

EU får massiv kritik for at medvirke til »umenneskelig og nedværdigende« behandling af migranter i Libyen
Udland
26. januar 2019

Europa bidrager med sin politik til en »ekstrem mishandling« af flygtninge og migranter, der holdes indespærret i overfyldte, uhygiejniske detentionscentre i Libyen, hvor de udsættes for vold og seksuelle overgreb. Det sker, da EU-lande reelt har udliciteret deres grænsekontrol til det nordafrikanske land i et forsøg på at holde migranter ude af Europa.

Sådan lyder anklagen i en ny rapport fra Human Rights Watch (HRW), der påpeger at EU’s – og især Italiens – støtte til den libyske kystvagt medfører, at en stadig større andel af migranter og flygtninge bringes tilbage til Libyen, selv om de der udsættes for en behandling, der er »umenneskelig og nedværdigende«.

»Migranter og asylansøgere, der tilbageholdes i Libyen, inklusiv børn, er fanget i et mareridt, og EU-regeringernes handlinger er med til at forlænge detentionen i stedet for at få folk ud af disse voldelige forhold,« siger Judith Sunderland, vicedirektør i Human Rights Watch.

EU-lande har de seneste år brugt store beløb på at styrke den libyske kystvagts evne til at stoppe migranter på vej til Europa. Samtidig har europæiske lande fralagt sig ansvaret for en koordineret europæisk redningsindsats i den sydlige del af Middelhavet, og den italienske regering har presset ngo’ers redningsfartøjer ud af den centrale del af Middelhavet.

Rapporten fra HRW citerer også FN’s særlige rapportør vedrørende tortur, Nils Melzer, for at sige, at »hvis europæiske lande betaler Libyen for bevidst at forhindre migranter i at nå i sikkerhed under europæisk retsbeskyttelse, så taler vi om medvirken til forbrydelser mod menneskeheden, fordi disse personer med fortsæt sendes tilbage til lejre, der er præget af voldtægt, tortur og mord«.

Også Læger Uden Grænser udtrykker denne uge stærk kritik af, at Europa ikke udfører en koordineret redningsindsats for nødstedte migranter i den centrale del af Middelhavet, men i stedet »direkte støtter«, at migranter tvinges retur til Libyen, selv om landet ifølge nødhjælpsorganisationen er et yderst farligt sted for flygtninge og migranter.

»Det er ekstremt kynisk, at EU og dens medlemslande fortsat implementerer tiltag, der går ud på at fange og tvinge sårbare mennesker tilbage i detention i Libyen, samtidig med at de også bevidst fortsætter med at obstruere redningsfartøjers arbejde, som der ellers er et desperat behov for i det centrale Middelhav,« siger Sam Turner, der leder Læger Uden Grænsers redningsaktioner i Middelhavet.

Ifølge FN’s flygtningeorganisation, UNHCR, har 4.527 migranter krydset Middelhavet til Europa i de tre første uger af 2019 – langt størstedelen til Spanien. I samme periode er mindst 185 druknet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Philip B. Johnsen

Det paradoksale ved dansk politik anno 2019, er at det ikke er meget mere end panik før lukketid, der driver den økonomiske og folkevalgte politiske magtelites ondskab.
Bæredygtig politik og økonomi med fremtid for vores børn, er en by i Rusland for fantasterne.

Alle må rykke sammen, hvor der fortsat er eksistensgrundlag på jorden og ingen menneskeskabte landegrænser, optegnet på et kort eller militære styrker, vil kunne ændre på dette faktum.

Selv S og DF anerkender klimaflygtninge før eller siden, som legitim årsag til, at få asyl i Danmark.
Det er super vigtigt for Danmark, da Danmark er et fladt lavtliggende land, hvor mange danskere selv bliver klimaflygtninge i fremtiden.

Nyt studie: Antarktis’ is smelter 6 gange hurtigere end i 1970’erne

Link: https://videnskab.dk/naturvidenskab/nyt-studie-antarktis-is-smelter-seks...
Kilde: Washington Post
Link: https://www.washingtonpost.com/energy-environment/2019/01/14/ice-loss-an...

Ny forskning: Havet har slugt langt mere global opvarmning, end vi hidtil har troet
Det er på tide, at vi bliver realistiske omkring konsekvenserne, siger klimaprofessor.
“Størstedelen af den energi, der opstår i atmosfæren på grund af udledning af drivhusgasser, går til at varme havene.
Ifølge IPCCblev mere end 90 procent af energien fra drivhusgasser i årene fra 1971-2010 absorberet af havet.”

Opvarmningen er 40% hurtigere end den sidste IPCC klimarapport fra FN/UN’S COP 24 fra december 2018 beregnede klimaforandrings hastigheden med, så der kommer snart en opdatering fra IPCC.

Link: https://www.dr.dk/nyheder/viden/klima/ny-forskning-havet-har-slugt-langt...

‘Change is coming, whether you like it or not.’
Citat Greta Thunberg

Philip B. Johnsen

Ondskabens akse.
The Dark Triad banditter i habitter den politisk og økonomiske magtelite samles til udveksling af ideer på World Economic Forum i Davos.
Nu rejser denne ondskabens akse hjem for at udføre deres planer om forøget fattigdom til verden,

Den politiske og økonomiske magtelite beskyttet af bl.a. lovgivning der sikre de riges skattefusk, offshore advokatfirmaer, offshore banker og offshore spekulation, det værende enten skattespekulation, skattesvindel eller skatteunddragelse, lovligt eller ulovligt, uanset hvilken type er denne politiske beskyttelse lig med stigende globale økonomiske ulighed, manglende investeringer i globale og lokale udfordringer, som de menneskeskabte klimaforandringer, bekæmpe fattigdom, sikring af vital infrastruktur for alle, sygehuse, strøm, vand, sanitet og undervisning mm.

Politiske fantaster deres traditionelle pseudo økonomiske vækst økonomer og deres grådige økonomiske intressenter, har mange tossede undskyldninger for ikke at ville forholde sig til den samlede bedste forhåndenværende videnskablige evidensbaserede konsensus om de menneskeskabte klimaforandringer.

Det vores folkevalgte politiske og den økonomiske magtelite repræsentere er fattigdom skabende, alle der historisk er kommet ud af fattigdom, er kommet ud af denne fattigdom på kortsigtede uholdbar pseudo økonomi, hvilket betyder der intet er vundet, alle er på vej tilbage i fattigdom.

FN´s, EU´s og hele den vestlige verdens aftale med nogen af de mange magthavere i Libyen er menneskeligt og helt uholdbart. - Hvis ikke det er så menneskeligt tragisk, ville det være en vittighed.
Dels er der fortsat mange lokale bevæbnede magthavere i Libyen, der modarbejder og bekriger hinanden, og dels misbruges flygtninge som slaver helt uden rettigheder, der sælges på markeder igen og igen.

https://www.hrw.org/report/2019/01/21/no-escape-hell/eu-policies-contrib...
https://www.hrw.org/news/2019/01/24/libya-displaced-population-cant-go-home
https://www.hrw.org/news/2017/07/27/libya-activists-being-silenced
https://www.hrw.org/news/2018/07/25/eu/italy/libya-disputes-over-rescues...
https://www.hrw.org/news/2018/11/21/libya-migrants-forced-ship-libya-port
https://www.hrw.org/news/2018/08/22/libya-45-sentenced-death-2011-killings
https://www.hrw.org/news/2018/05/10/libyan-torture-victims-get-long-over...
https://www.hrw.org/news/2018/03/21/un-human-rights-council-set-fail-peo...

Men EU-lande kan også selv. Her er det EU-landet Kroatien, der bevidst og på ganske voldelig vis overtræder selv de mest basale flygtninge- og menneskerettigheder:
https://www.hrw.org/news/2018/12/11/croatia-migrants-pushed-back-bosnia-...
https://www.hrw.org/news/2017/01/20/croatia-asylum-seekers-forced-back-s...

Der er i høj grad behov for et nyt EU-ministerråd og nye kommissærer samt et nytænkende EU-parlament, så dette svineri kan rettes, og der kan placeres ansvar.

Det værste er at oplysningerne om de libyske koncentrationslejre har været kendt i årevis.
Det allerværste er, at det er de vestlige bombardementer for nogle år siden, der muliggjorde de nuværende uhyggelige tilstande i det tidligere relativt velfungerende land.