Læsetid: 10 min.

Nyt demokratisk flertal vil samle beviser til rigsretssag mod Donald Trump

Demokraterne har med magtovertagelsen i Repræsentanternes Hus fået et væld af instrumenter til at granske præsident Trump og hans embedsførelse – og måske endda vælte ham. Efter en række overilede Trump-beslutninger taler flere prominente kommentatorer om en rigsretssag
Om demokraterne beslutter sig for at indlede en rigsretssag mod Trump, afhænger ikke kun af bevisets stilling, men også af en vurdering af Trumps folkelige opbakning på det givne tidspunkt. Her følger medlemmer af veteranforeningen American Legion Post 416 i Encinitas i Californien Trumps tale til nationen 8. januar.

Om demokraterne beslutter sig for at indlede en rigsretssag mod Trump, afhænger ikke kun af bevisets stilling, men også af en vurdering af Trumps folkelige opbakning på det givne tidspunkt. Her følger medlemmer af veteranforeningen American Legion Post 416 i Encinitas i Californien Trumps tale til nationen 8. januar.

Sandy Huffaker / Ritzau Scanpix

11. januar 2019

BOSTON – Med det demokratiske flertal i det nytiltrådte Repræsentanternes Hus er forventningerne høje blandt partiets liberale kernevælgere: Vil præsident Donald Trump endelig blive stillet for en rigsret?

Et af de nyvalgte kongresmedlemmer, Rashida Tlaib, en erklæret demokratisk socialist og muslim, sagde det meget præcist, da hun til en fest samme dag, som hun aflagde ed, gav udtryk for mange demokratiske politikeres og vælgeres inderste ønske:

»Nu hvor vi har magten, vil vi rejse rigsretssag mod den motherfucker.«

Republikanerne og tv-kanalen Fox News anklagede straks demokraterne for at ville hævne Hillary Clintons valgnederlag i 2016. Nogle fandt det forargeligt, at Tlaib havde brugt et kraftudtryk til at beskrive USA’s præsident.

Først forsvarede det nyvalgte kongresmedlem fra Michigan sit frontalangreb. Siden måtte hun undskylde. De demokratiske partiledere har understreget behovet for orden i geledderne og partidisciplin.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jesper Eskelund
  • Gert Romme
  • Kurt Nielsen
  • Christian Skoubye
  • Bo Stefan Nielsen
  • Eva Schwanenflügel
Jesper Eskelund, Gert Romme, Kurt Nielsen, Christian Skoubye, Bo Stefan Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Tak for et fint og detaljeret overblik, Martin Burcharth.
(Blot undrer det mig, at du ikke kommer ind på den manglende offentliggørelse af skattepapirerne, som også er på agendaen hos Demokraterne?)

Spørgsmålet er også, hvorvidt Dems egentlig ville hilse vicepræsidenten velkommen som erstatning for Trump. Pence er ideolog og nærmest kristen fundamentalist, i modsætning til præsidenten.
På den anden side ville han være noget af en 'lame duck', såfremt han først fik overdraget tøjlerne sidst i perioden.

Det bliver nervepirrende at følge.

På omslaget af sin jazz-bog Miles Davis for Kids formanede Miles sine nye læser:

“Kids, this book is a mutherfucker.”

Philip B. Johnsen

Er problemet alene Donald Trump eller er Donald Trump muligvis et symptom, på et større grundlæggende politisk og økonomisk problem?

Trump still says he did a “fantastic job in Puerto Rico”
'Incapable of Feeling Empathy,' Says San Juan Mayor.

Link: http://www.progressive-charlestown.com/2018/09/trump-still-says-he-did-f...

Resocialisering er en pointe, at forhindre et menneske gentager handlinger, lovlige eller ulovlige, der er til fare for fælleskabet, samfundet eller civilisationen om man vil.

Pointen er forbrydelsens karakter, at egoisme vejer mere end fælleskab, det er almindeligt, samlet set i verden, der kan nemt bevises og der burde handles på, det er eksistentielt for vores børns fremtid.

Eksemplet.
Hvis ikke man politisk ønsker, at forholde sig til bl.a. et stigende antal klimaflygtninge, burde politikere stoppe med, at producere klimaflygtninge.

Der burde tages klart afstand fra kortsigtede ‘ikke’ bæredygtige økonomiske og magtpolitiske interesser, hvor de ansvarlige politikere og økonomiske interessenter, efterfølgende beskylder ofrene for deres politik og investeringer, for deres på ofrene overlagte påførte ulykker.

The Dark Triad.
Begrebet The Dark Triad dækker over tre træk, hvor fællesnævneren er, at man tager hensyn til sig selv og er ligeglad med andre.

Psykopati: Et fravær af empati og skyldfølelse og til gengæld en høj tolerance for stress.

Narcissisme: En ekstrem selvoptagethed sammen med en mangel på empati og en overbevisning om, at man er noget helt særligt.

Machiavellisme: Et fravær af moralske hensyn og en tendens til at udnytte og manipulere andre for at nå eget mål.

Link: https://www.djoefbladet.dk/artikler/2017/6/forskning--oe-konomistuderend...

President Donald Trump had some different thoughts on walls.

“Never ever give up,” he urged graduates at Wagner College on New York’s Staten Island:

“Don’t give up. Don’t allow it to happen. If there’s a concrete wall in front of you, go through it, go over it, go around it, but get to the other side of that wall.”

Link: https://youtu.be/zaa4LB9iGpU