Læsetid: 9 min.

Elizabeth Warren: Trump er et symptom på et defekt system – ikke årsagen

I en gammel industriby fuld af historiske referencer erklærede den demokratiske senator Elizabeth Warren lørdag officielt sit kandidatur til Det Hvide Hus. Hendes økonomiske populisme vidner om, at Det Demokratiske Parti er rykket til venstre. Men Warrens kandidatur er fra begyndelsen belastet af en sag om hendes påståede indianske ophav
Elisabeth Warren meldte sig ind i kampen om at blive demokraternes præsidentkandidat foran tekstilfabrikken Everett Mill i Lawrence, Massachusetts.

Elisabeth Warren meldte sig ind i kampen om at blive demokraternes præsidentkandidat foran tekstilfabrikken Everett Mill i Lawrence, Massachusetts.

Brian Snyder

11. februar 2019

LAWRENCE, MASSACHUSETTS – Den demokratiske senator Elizabeth Warren har med omhu valgt stedet, hvor hun officielt vil erklære sit kandidatur til USA’s højeste politiske embede.

Det er en solrig, men bidende kold lørdag formiddag, og den isnende vind får de 3.500 tilhængere til at skutte sig under tophuer og vinterfrakker, mens Warren tager opstilling på en rummelig plads midt imellem to høje murstensbygninger i den gamle industriby Lawrence i delstaten Massachusetts.

Det var her i tekstilfabrikken Everett Mill, fortæller Warren, at en »gruppe kvinder den 11. januar 1912 opdagede, at deres arbejdsgivere havde skåret i deres løn. Kvinderne havde fået nok. De forlod vævestolene og gik i strejke.«

Både Warrens budskab og stedet er højst usædvanligt for en amerikansk valgkampagne.

Kun én anden demokrat end Elizabeth Warren kunne have fundet på at benytte en storstrejke for 107 år siden som argument for at erobre Det Hvide Hus i 2020 – senator Bernie Sanders.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

"Økonomisk populisme" ???
Nå ja, det er jo sådan Cepos betegner velfærdssamfundet ;-)

Karsten Lundsby, Anne Eriksen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Bernie Sanders som præsident og Elizabeth Warren som vice. Et stærkt par med erfaringer og netværk der skal stille til rådighed for de mange "newcomers" i det demokratiske parti.

Niels Østergård

@Eva Schwanenflügel

Det er et interwiev med Michael Moore på MSNBC, som har undertitlen:
Michael Moore: Alexandria Ocasio-Cortez Is The Democratic Leader