Læsetid: 4 min.

Trump får en næse af Kongressen. Ingen penge til hans betonmur

Med et kompromis indgået mellem demokrater og republikanere i den amerikanske kongres bevilges penge til opførelse af et 90 km hegn ved USA’s grænse mod Mexico. Det er færre end i et budgetforslag fra december og lever langtfra op til præsidentens krav om en betonmur eller en stålbarriere på 300 km. På et vælgermøde i grænsebyen El Paso mandag lovede Trump at bygge muren alligevel
Migranter fra Mellemamerika har netop krydset Rio Grande og er kommet ind i USA, nær El Paso, Texas. Til trods for at kongressen ikke har bevilget penge til en mur, som Trump ønsker, gentog han sit løfte om at bygge muren på et vælgermøde i netop El Paso.

Migranter fra Mellemamerika har netop krydset Rio Grande og er kommet ind i USA, nær El Paso, Texas. Til trods for at kongressen ikke har bevilget penge til en mur, som Trump ønsker, gentog han sit løfte om at bygge muren på et vælgermøde i netop El Paso.

John Moore

13. februar 2019

I december og januar lukkede USA’s præsident, Donald Trump, store dele af forbundsadministrationen ned i 35 dage med et krav om at få bevilget 5,7 mia. dollar til en mur langs USA’s grænse til Mexico.

Mandag sagde demokrater og republikanere nej. Der vil ikke blive sat penge af på finansloven til opførelsen af en mur lavet af beton eller stålplader. I stedet blev de to partier enige om at bevilge 1,4 mia. dollar til at udvide et eksisterende hegn med 90 km langs visse strækninger af grænsen.

Kompromisset lignede til forveksling det budgetforslag, der var blevet vedtaget i december i senatet, og som præsident Trump først tilkendegav, han ville godkende, men så – efter pres fra konservative kommentatorer – afviste.

Hans beslutning førte til nedlukning af to tredjedele af forbundstatens ministerier og -agenturer. Som følge heraf faldt USA’s bruttonationalprodukt med 11 mia. dollar.

Det foreliggende kompromis er et dårligere tilbud til Trump. I budgetforslaget fra december blev der bevilget flere penge (1,6 mia. dollar) til at bygge et længere hegn (105 km).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Gert Romme
Gert Romme anbefalede denne artikel

Kommentarer