Læsetid: 7 min.

Proeuropæisk triumf i Slovakiet og 3 andre håndplukkede historier fra verden

I Slovakiet har borgerrettighedsadvokaten Zuzana Caputova sat sine etablerede og EU-kritiske modstandere til vægs i første runde af præsidentvalget. Imens går Thailand til valg i militærjuntaens skygge, og Kasakhstans landsfader træder (lidt) til side
Der er stor sandsynlighed for, at Zuzana Caputova, der er næstforkvinde i det socialliberale parti Progresivne Slovensko, bliver Slovakiets første kvindelige præsident efter den næste og afgørende valgrunde i Slovakiet. 

Der er stor sandsynlighed for, at Zuzana Caputova, der er næstforkvinde i det socialliberale parti Progresivne Slovensko, bliver Slovakiets første kvindelige præsident efter den næste og afgørende valgrunde i Slovakiet. 

Joe Klamar

23. marts 2019

Her er fire vigtige internationale historier, som du måske er gået glip af i løbet af ugen.

Tilmeld dig i bunden af artiklen, hvis du vil modtage Verdens Gang i din indbakke hver fredag aften.

  • Proeuropæisk præsidentkandidat i førertrøjen i Slovakiet

»Retfærdighed er ikke noget, som alle i Slovakiet har lige adgang til.«

Denne udtalelse fra den 45-årige regeringskritiske og proeuropæiske borgerrettighedsadvokat Zuzana Caputova blev et af de mest centrale udsagn i valgkampen op til første runde af det slovakiske præsidentvalg i forgangne weekend.

Efter valget stod den relativt politisk uerfarne Caputova, der er næstforkvinde i det socialliberale parti Progresivne Slovensko, som den store vinder med over 40 procent af stemmerne. Dermed har hun store chancer for at blive Slovakiets første kvindelige præsident efter den næste og afgørende valgrunde i slutningen af marts, hvor de godt fem millioner slovakker atter skal til urnerne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu