Læsetid: 6 min.

Velkommen til endnu en uge i galehuset, der kaldes Storbritannien

Brexit-datoen har fået kunstigt åndedræt og er nu den 12. april, medmindre May får sin skilsmisseaftale gennem parlamentet i dag eller i morgen. Demonstrationer både for og imod EU-medlemskab præger gadebilledet, og parlamentet prøver at fravriste premierministeren magten
Omkring en million mennesker var på gaden i London ved den store Peoples Vote-demonstration lørdag. Hvis May ikke får sin skilsmisseaftale igennem i dag eller imorgen, er Brexit-datoen den 12. april.

Omkring en million mennesker var på gaden i London ved den store Peoples Vote-demonstration lørdag. Hvis May ikke får sin skilsmisseaftale igennem i dag eller imorgen, er Brexit-datoen den 12. april.

Brais G. Rouco/Ritzau Scanpix

25. marts 2019

Det der, om noget, kategoriserede lørdagens millionstore Peoples Vote-demonstration i London, hvor man prøvede at sikre en ny folkeafstemning om Brexit, var, at deltagerne var ualmindeligt almindelige.

Bedsteforældre med deres børnebørn, unge studerende, der ikke var særligt flippede, velbjergede og mindre velbjergede midaldrende og ganske mange, der ikke udelukkende talte engelsk.

Sidstnævnte kategori er egentlig heller ikke særligt overraskende. Af Londons rundt regnet ti millioner beboere er op mod halvdelen ikke født i Storbritannien, og mange af dem er fra andre dele af EU.

Plakaterne var ganske opfindsomme: ’Fromage not Farage’ – ’I’ve seen smarter cabinets at Ikea’ – en hund bærende en plakat lydende ’This is a dog’s Brexit’ – ’Is this the queue to collect our unicorns?’ og de lidt mere bizarre: ’Larry the cat wants a second vote’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Thomas Olsen
 • Jakob Trägårdh
 • Anders Graae
 • Christian Mondrup
 • Gert Romme
 • Eva Schwanenflügel
 • Jesper Eskelund
 • Torben K L Jensen
Thomas Olsen, Jakob Trägårdh, Anders Graae, Christian Mondrup, Gert Romme, Eva Schwanenflügel, Jesper Eskelund og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Det er sgu en fornøjelse at læse at læse dine vidende indlæg om Brexit - Jacob.

Jakob Trägårdh, Christian Mondrup og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Nils Bøjden. Det er korrekt at dengang, inden englænderne stemte skotterne og de katolske nordirere ud af EU, stemte skotterne for at forblive endel af Little Britain. I dag er sagen uden tvivl en anden.

Forholdet mellem landene i den britiske union er simpelthen ugunstige for skotterne. Der er ti gange så mange englændere som skotter og 5 gange så mange englændere som ikke englændere i unionen så undertrykkelsen af skotterne, waliserne og nordirerne er garanteret indtil demografi eller selvstændighed ændre det. Det sidste er nok mest sandsynligt.