Læsetid: 7 min.

Bernie Sanders er nu med i de riges klub, Algeriet har fået ny præsident og to andre historier fra verdenen

I valgkampen i 2016 tordnede Sanders imod den rigeste en procent af amerikanerne. Siden 2017 har han og hustruen selv været medlem af den eksklusive klub i kraft af hans to bestsellere om en politisk revolution, der skal udjævne uligheden
Den demokratiske præsidentkandidat Bernie Sanders tilhører nu den ene procent af USA’s rigeste mennesker, som han i sin valgkampagne i 2016 kritiserede for at være et symbol på en voksende økonomisk ulighed og for at betale alt for lidt i indkomstskat.

Den demokratiske præsidentkandidat Bernie Sanders tilhører nu den ene procent af USA’s rigeste mennesker, som han i sin valgkampagne i 2016 kritiserede for at være et symbol på en voksende økonomisk ulighed og for at betale alt for lidt i indkomstskat.

Jack Kurtz/Ritzau Scanpix

13. april 2019

Her er fire vigtige internationale historier, som du måske er gået glip af i løbet af ugen.

Tilmeld dig i bunden af artiklen, hvis du vil modtage Verdens Gang i din indbakke hver fredag aften.

  • Bernie Sanders er blevet medlem af de riges klub

Surprise! Surprise! Den demokratiske præsidentkandidat Bernie Sanders tilhører den ene procent af USA’s rigeste mennesker, som han i sin valgkampagne i 2016 kritiserede for at være et symbol på en voksende økonomisk ulighed og for at betale alt for lidt i indkomstskat.

Oplysningen stammer fra en formular, som medlemmer af USA’s senat skal indgive om deres indtægter. Den angiver, at senator Sanders i 2017 tjente 885.000 dollar på salget af bogen »Our Revolution: A Future to Believe In«. Hans samlede indtægt det år var lidt over en mio. dollar.

Ifølge det amerikanske skattevæsen tjente den rigeste en procent af skatteborgerne 465.000 dollar eller mere i 2014. Grænsen er endnu ikke blevet sat for de efterfølgende år.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Skulle en demokratisk socialist give afkald på sit honorar, fordi han udgiver en bog? For tiden turer han landet rundt som præsidentkandidat og skal nok brænde en masse penge af.

Anina Weber, Per Torbensen, Karsten Aaen, Torben K L Jensen, Arne Lund, Jan Damskier, P.G. Olsen, Anders Graae og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Det er Burchardt classic: Små sko. Mon ikke Sanders har rigeligt at bruge pengene til når hanselv finansierer sin kampagne. En bedre journalist end Burchardt ville fx i stedet skrive om hvorfor det Demokratiske parti ikke støttede- en mand som Sanders, men derimod de riges kandidat, Hillary Clinton 2016.

Anina Weber, Karsten Aaen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

Ingen har problemer med at f.eks. Bernie Sanders tjener penge på en bog, han selv har skrevet! Ingen!
Det, som folk har store problemer med, og bliver sure, gale og rasende over er direktører fra et privat firma, der har kørt firmaet i sænk økonomisk, og så får 2,4, 6 eller 10 millioner kr. med sig ud af døren! Eller offentlige leder, der har drevet butikken dårligt, og så får 4.6 eller 8 millioner kr. med sig ud ad døren. Eller folk, der tjener deres penge på valutaspekulation, eller på at gætte - på børserne - hvor meget frozen orange juice falder, eller stiger i pris. (Jeg nævner frozen orange juice, fordi folk der set filmen, der på dansk hedder Bossen & Bumsen ved, hvad jeg taler om her!)

Trond Meiring, Anina Weber, Danny Hedegaard, Arne Lund, Per Torbensen og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar

Var der nogen, der sagde 'Fox News'?

Først troede jeg ikke mine egne øjne https://www.afr.com/business/media-and-marketing/bernie-sanders-pierces-... , men det var ikke forsinket aprilnar - Bernie Sanders kuppede sørme et republikansk vælgermøde, Fox News afholdt i Bethlehem, Pennsylvania i forgårs. I omegnen af 3 millioner fulgte med i slagets gang i mandagens bedste sendetid.

Town Hall with Bernie Sanders:
Del 1: https://www.youtube.com/watch?v=p4ozAACcc8I (28:20)
Del 2: https://www.youtube.com/watch?v=hSnxuzDm7C0 (31:04)

Enjoy. I did. :)