Læsetid: 4 min.

BJP lover stolthed, sikkerhed og håndører

I sidste uge offentliggjorde Indiens regerende parti, BJP, sit valgprogram, der bl.a. indeholdt en fjerneste af delstaten Kashmirs særlige rettigheder. Det bekræftede kritikerne fra venstre i, at vi kan vente en valgkamp med fokus på hindumajoritetens følelser, mens det yderste højre udtrykte skuffelse over manglende religiøs handlekraft
I sidste uge offentliggjorde Indiens regerende parti, BJP, sit valgprogram, der bl.a. indeholdt en fjerneste af delstaten Kashmirs særlige rettigheder. Det bekræftede kritikerne fra venstre i, at vi kan vente en valgkamp med fokus på hindumajoritetens følelser, mens det yderste højre udtrykte skuffelse over manglende religiøs handlekraft

Emilie Noer Bobek

17. april 2019

Man behøver ikke at åbne i BJP’s valgmanifest for at finde ud af, hvad Indiens regerende parti BJP mener, at valget bør handle om. Den 68-årige premierminister Narendra Modis ansigt fylder hele forsiden.

»Stålsat Indien. Stærkt Indien,« lyder overskriften – og her er landet synonym med manden.

Denne visuelle persondyrkelse – der står i skarp kontrast til 2014, hvor der både blev plads til partiets præsident Amit Shah og en håndfuld af de prominente ministre – kan på den ene side tolkes som en styrke: Der er ingen som helst tvivl om, at den veltalende og karismatiske Modi står stærkere i valgkamp end hans modpart, Rahul Gandhi.

På den anden side afslører den, at BJP har problemer. Partiet har nemlig haft fem år til at levere på dets løfter, men resultaterne er udeblevet. 

Økonomi

Da Modi i 2014 lovede udvikling og fremgang, var det ikke bare tomme ord.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu