Læsetid: 3 min.

Briter ignorerer advarsler og åbner døren på klem for Huawei

På trods af stærke advarsler om trusler mod den nationale sikkerhed giver premierminister Theresa May tilladelse til, at kinesiske Huawei kan være med til at opbygge dele af Storbritanniens 5G-netværk. Beslutningen kan føre til splid med USA
Den britiske premierminister Theresa May har nu givet grønt lys til, at den kinesiske telegigant Huawei kan være med til at opbygge landets 5G-netværk – kineserne vil dog blive holdt ude af den mest følsomme del af det nye telenetværk, som vil udgøre centralnervesystemet i fremtidens digitale og økonomiske infrastruktur.

Den britiske premierminister Theresa May har nu givet grønt lys til, at den kinesiske telegigant Huawei kan være med til at opbygge landets 5G-netværk – kineserne vil dog blive holdt ude af den mest følsomme del af det nye telenetværk, som vil udgøre centralnervesystemet i fremtidens digitale og økonomiske infrastruktur.

27. april 2019

Her er to vigtige internationale historier, som du måske er gået glip af i løbet af ugen.

Tilmeld dig i bunden af artiklen, hvis du vil modtage Verdens Gang i din indbakke hver fredag aften.

Det kan i alvorlig grad skade den nationale sikkerhed og forholdet mellem to ellers tætte allierede, lyder advarslen fra USA. Men alligevel har den britiske premierminister Theresa May nu givet grønt lys til, at den kinesiske telegigant Huawei kan være med til at opbygge landets 5G-netværk – selv om kineserne dog vil blive holdt ude af den mest følsomme del af det nye telenetværk, som vil udgøre centralnervesystemet i fremtidens digitale og økonomiske infrastruktur.

Med beslutningen om kun delvist at byde Huawei indenfor – døren åbnes, men kun på klem – forsøger briterne at gå en forsigtig balancegang. Man ønsker at tage hensyn til sin allierede USA, som stadig mere højlydt advarer om Huaweis tætte bånd til Kinas kommunistparti. Og samtidig vil man nødigt lægge sig for meget ud med Kina, der står til at blive en stadig vigtigere handelspartner for Storbritannien med det forestående Brexit.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben K L Jensen
Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Huawei´s 5G-netværk er verden bedste og billigste - problemet er blot at det ikke har installeret NSA´s "spyware" som feks. "Prism" der er kernen i de 5´s samarbejde. Men briterne har hele tiden sagt at det er "handleable" om Huawei ud fra den betragtning : Hold dine venner tæt - men hold dine fjender endnu tættere.